Jesenski biseri zaiskrili decembrski praznik

Zadnje letošnje DOSOR-jevo praznovanje rojstnih dni

Filip Matko, sreda, 23. december 2015 ob 16:18
Jesenski biseri

Jesenski biseri

Pri Društvu upokojencev Gorišnica pri Ptuju že tretje leto uspešno deluje glasbeno pevska skupina »Jesenski biseri« pod vodstvom Albina Šumenjaka, ki igra harmoniko - frajtonerico. Poleg njega so v skupini še Marija Kolarič, ki igra na citre, Angela Hameršak in Angela Drevenšek igrata na kazu, a Franc Drevenšek igra kad-bas. Vsi pa so istočasno tudi pevci oziroma pevke.

Obe imenovani Angeli sta pred upokojitvijo bili zaposleni v Domu upokojencev Ptuj - enota Muretinci in tako sploh zanje ni bila težka odločitev, da z glasbo in pesmijo polepšajo dopoldan stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci. Kajti v sredo, 23. decembra, je bilo ob 9.30 napovedano skupno praznovanje rojstnih dni vseh, ki praznujejo v mesecu decembru.

Gospodinji Vesna Razboršek in Stanka Fras sta našteli štirinajsterico, ki praznuje v decembru in med temi stanovalec Franc Vogrin okroglo 80-letnico. V decembru praznuje tudi stanovalka DOSOR-ja, nekdaj zelo znana pevka skupine Agropop Barbara Šerbec - Šerbi. Vsem tem sta imenovani gospodinji izročili simbolično darilo (okvir za sliko), v DOSOR-jevi domski kuhinji pa je slaščičarka Jolanda pripravila odlično torto za vse, ki so se zbrali na praznovanju. Teh je bilo v osrednji veliki jedilnici veliko, ki so lahko s petjem pritegnili nastopajoči skupini »Jesenski biseri« iz Gorišnice pri Ptuju, še posebej pa zaploskali njihovi članici Mariji, ki že petnajst let igra na citre.


Več v Kultura in izobraževanje