Križev pot – postaje tvojega in mojega življenja

Mirko Rakovnik: Slikarske upodobitve Jezusa skozi čas

Filip Matko, četrtek, 24. marec 2016 ob 13:39

Literarni krožek v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki ga že ves čas izredno uspešno vodi upokojena profesorica slovenskega jezika Bea Baboš Logar, je v predvelikonočnem času izvedel poduhovljene urice predprazničnih dni. Ena izmed teh je bila v sredo, 23. marca popoldne, v predprostoru domske knjižnice.

Zbranim je »domski župnik« Mirko Rakovnik pripravil zelo poglobljen uvod v pogovor o času Velike noči - skrivnosti trpljenja, vstajenja in smrti pod motom »Križev pot - postaje tvojega in mojega življenja«. Ob tem je posebej presenetil z vnaprej pripravljenimi posnetki podob Jezusa, kako so ga skozi vso človeško zgodovino doslej slikarji in kiparji različno upodabljali: od mladeniča - dobrega pastirja z ovčko okrog vratu in pastirsko piščalko v roki do trpečega, prebičanega in križanega moža na križu s trnjevo krono na glavi.

Udeleženke in udeleženci sredinega popoldanskega druženja so lahko poslušali, spraševali, razmišljali, pričevali in se tako poduhovljeno pripravili na praznovanje Velike noči.


Več v Kultura in izobraževanje