Dopoldan za gimnazijce, popoldan za rekreacijo

V novem športno-izobraževalnem centru pri Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer že nameščajo opremo

Prlekija-on.net, petek, 25. september 2009 ob 07:09
Športno-izobraževalni center (ŠIC) Ljutomer

Športno-izobraževalni center (ŠIC) Ljutomer

Ptujsko podjetje Gradis GP gradnje je že lani avgusta pričelo gradnjo športno-izobraževalnega centra (ŠIC) pri Gimnaziji Franca Miklošiča v Ljutomeru, ki bo med tednom dopoldan namenjen telesni vzgoji gimnazijcev ter popoldan in ob koncu tedna rekreativnim dejavnostim in tekmovanjem posameznikov in društev.
Projekt gradnje nove športne dvorane, katere površina je blizu 4000 kvadratnih metrov, temelji na sodelovanju z zasebnim partnerjem, ki je bil izbran na osnovi javnega zbiranja ponudb. Izbrani partner, Gradis GP gradnje Ptuj, je na podlagi podeljene stavbne pravice zgradil novi športni objekt v pogodbenem roku, do 30. aprila letos, zdaj pa so v teku le še dela, ki so odvisna od notranje opreme objekta.

Občina Ljutomer in šolsko ministrstvo sta potem konec letošnjega maja podpisala pismo o nameri za uporabo novega športnega objekta, kot nam je včeraj povedal ljutomerski župan Franc Jurša, pa sedaj z omenjenim ministrstvom potekajo intenzivni dogovori glede sodelovanja pri zaključevanju investicije, kot sta vezni hodnik in športna oprema za potrebe srednješolskega programa ter tudi glede možne ureditve solastniških deležev. Naslednjih 15 let bo na podlagi javno-zasebnega partnerstva treba Ptujčanom plačevati mesečno najemnino, ki naj bi znašala dobrih 37 tisoč evrov.

Po končani gradnji objekta so izvedli še razpis za dobavitelja športnega poda in izbrali rogaško podjetje Fingar. Pogodbena vrednost je dobrih 131 tisoč evrov. "Dinamika izvedbe finalizacije del pri montaži športnega poda je v celoti odvisna in tudi usklajena z dobavo notranje opreme in je v tem času v polnem teku," je še povedal župan Jurša. Za dobavo notranje športne in ostale opreme je bila na osnovi objavljenega javnega razpisa izbrana družba Elan Inventa iz Begunj, ki v tem tednu zaključuje montažo opreme v znesku 642.793,57 evra. Julija letos je bila na osnovi izvedenega javnega zbiranja ponudb podpisana pogodba za najem gostinskega lokala in fitnes prostora z izbranim ponudnikom TP Vaščanka iz Veščice. Najemna pogodba je sklenjena za dobo pet let, v tem času pa izbrani najemnik že opremlja gostinski lokal.

Izvedena je bila že tudi zunanja ureditev parkirišč in dostopi v ŠIC Ljutomer, v tem času pa poteka postopek oddaje del za ureditev območja severno proti železnici, kjer so predvidena zunanja športna igrišča. Letos bo izvedena ureditev zunanjih športnih igrišč v obsegu zemeljskih del, ki bodo končana do konca oktobra.

Podana je bila že tudi vloga za pridobitev uporabnega dovoljenja, prav včeraj pa so opravljali tehnični pregled objekta. "Na podlagi tehničnega pregleda in dogovora z ministrstvom bomo določili datum otvoritve. Nagibamo se k temu, da bi objekt odprli še letos," je dodal Jurša.


Več v Gospodarstvo