Geza se zeza in zabava ljudi - že osemdesetič

Letos se bo zaigralo in zapelo po domače v petek, 18. novembra

Prlekija-on.net, sreda, 9. november 2016 ob 11:17
Zaigrajmo in zapojmo po domače

Zaigrajmo in zapojmo po domače

O Gezi Farkašu, prekmurskemu humoristu in pevcu iz Beltincev, pravzaprav ni več kaj za povedati, saj gre za človeka, ki ga že desetletja poznajo in občudujejo Prekmurci, Prleki, Štajerci in vsi Slovenci. Geza pa, kot Geza: samo se zeza in zabava ljudi, ter pogosto poudarja, da je humor, ob današnjih stresnih trenutkih pravzaprav veliko zdravilo, tako za tiste, ki živijo v težki socialni stiski, kot tiste, ki "ne vedo kam s pejnezi". Zato ne preseneča, da ima Geza skozi in nenehno veliko število simpatizerjev in to presenetljivo med ljudmi vseh generacij, od tistih, ki so komaj shodili, do najstarejših. Tako je na raznih prireditvah po Pomurju in tudi širše po Sloveniji in tudi v tujini, tako je dolga leta bilo ob četrtkih zvečer, ko so imeli na radiu Murski val zanimivo humoristično-satirično-glasbeno oddajo, ki so jo poimenovali enostavno "Geza se zeza", kjer je Geza Farkaš poltretjo uro "živel" s svojimi številnimi poslušalci.

Sedaj omenjene radijske oddaje sicer ni več na sporedu, a je še vedno na sporedu tradicionalna prireditev "Zaigrajmo in zapojmo po domače". Ta bo letos v Murski Soboti že osemindvajseto leto zapored, in sicer se bo zgodila v petek, 18. novembra, ko bo na sporedu njena kar osemdeseta izvedba. V začetku leta 1989 je Zaigrajmo in zapojmo po domače bila le oddaja na radiu, že novembra istega leta pa se je prelevila v veliko javno srečanje imenovano Zaigrajmo in zapojmo po domače. Prireditev vsakokrat vodi Geza Farkaš, znan po sloganu "Geza se zeza", na dosedanjih 79 prireditvah pa so nastopili vsi pevci, pevke, glasbene skupine in tudi humoristi ter drugi priljubljeni izvajalci, ki so kaj pomenili ali pomenijo na YU in slovenski estradi.

Na letošnjem dogodku, kjer podobno kot vedno doslej pričakujejo več tisoč obiskovalcev iz celega Pomurja in Štajerske, bodo nastopili: Čuki, Natalija Verboten, Alfi Nipič, Ansambel Spev, Hišni ansambel Avsenik, Mladi Pomurci, D’Kwaschen retashy, Klapa Skala, Ivan Mezga, Dejan Vunjak, Werner, Krunoslav Kičo Slabinac, Mišo Kontrec, Vili Resnik, Tone Hervol, Čudežna polja, Stane Vidmar, Spidi, Marko Škugor, Aeternum, Atlanta, Halgato band..., prireditev pa bo v svojem slogu vodil Geza, ki se rad zeza. O njegovem koncertu je Ivan Sivec v svoji knjigi, ki nosi naslov Vsi najboljši muzikanti, zapisal takole: »To je bil v Sloveniji prvi koncert, na katerem so obiskovalci prejeli darilo – kaseto.« A Geza dodaja, da tudi letos ne bo drugače, saj bo vsak obiskovalec prejel darilo, vendar tokrat CD zgoščenko z glasbo in še ostala darila bodo podarjena obiskovalcem, kot so počitnice v Turčiji, Črni Gori, Grčiji in na Hrvaškem, ter še mobilni telefoni ipd. Zato Geza vse vabi, da se mu v petek, 18. novembra 2016 ob 19. uri, pridružite v športni dvorani Osnovne šole III v Murski Soboti.


Več v Družabno