Osumljenca umora prijeli v Osluševcih

V Osluševcih v občini Ormož so prijeli 38-letnega moškega, ki je hodil peš proti meji s Hrvaško, kjer so ugotovili, da je osumljen storitve kaznivega dejanja umora 41-letnega Mariborčana

Prlekija-on.net, torek, 29. november 2016 ob 11:34
Robert Munda

Robert Munda

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda, je v ponedeljek, 28. novembra, v izjavi za medije predstavil podrobnosti kriminalistične preiskave kaznivega dejanja umora 41-letnega Mariborčana. Umor je bil izvršen v sredo, 23. 11. 2016, v zapuščenih objektih bivših zaporov v Mariboru.

Mariborski policisti so bili v sredo, 23. novembra 2016, okoli poldneva obveščeni, da je bil v zapuščenem objektu bivših zaporov na Pobreški ulici 20 v Mariboru najden mrtev 41-letni brezdomec, na njem pa so bili vidni znaki nasilja. Kriminalisti so skupaj z dežurno preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je opravila ogled kraja in dežurnim okrožnim državnim tožilcem ugotovili, da je moški umrl nasilne smrti, oziroma da je žrtev kaznivega dejanja umora. Na vitalnih delih telesa, predvsem v hrbtnem delu, so bile ugotovljene številne vbodne rane. Storilec dejanja ni bil znan.

Policija je takoj pričela z izvajanjem prvih nujnih ukrepov in z izvedbo procesnih opravil. Zaradi velike angažiranosti kriminalistov in policistov so istega dne popoldne, v kraju Osluševci v občini Ormož, izvedli postopek ugotavljanja identitete za 38-letnega moškega, ki je hodil peš proti meji s Hrvaško. V postopku ugotavljanja identitete in z drugimi procesnimi opravili so ugotovili, da je ta oseba osumljena storitve opisanega kaznivega dejanja, zato so mu še istega dne odvzeli prostost in odredili pridržanje.

Robert Munda, vodja Sektorja kriminalistične policije PU Maribor:
Z nadaljnjo preiskavo so ugotovili, da sta bila pokojni 41-letni moški in 38-letni osumljenec že nekaj časa v sporu, in da sta kot brezdomca bivala v istem objektu. Dejanje je bilo storjeno 23. novembra 2016, okoli 10.30, tj. v času, ko je žrtev še spala in ko ni bila zmožna zaznati osumljenčevega napada, ki je kaznivo dejanje izvršil na grozovit in zahrbten način.

Osumljenega so zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje umora po 1. točki I. odstavka 116. člena Kazenskega zakonika, v petek, 25. novembra 2016, popoldan, s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru. Preiskovalni sodnik je takrat izdal sklep o pridržanju osumljenca, naslednji dan pa je po zaslišanju zanj odredil pripor.

Za kaznivo dejanje umora na grozovit in zahrbten način mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34