Prleški kvintet izkazuje čustva z novo polko »To si ti« in videospotom

Snemanje je potekalo v čudovitem ambientu Term Radenci

Prlekija-on.net, torek, 20. december 2016 ob 08:10
Prleški kvintet

Prleški kvintet

Prleški kvintet predstavlja težko pričakovani videospot, ki je nastal v sodelovanju z Videoprodukcijo Narodnjak. Nova polka "To si ti" je avtorsko delo skladatelja in aranžerja Martina Juharta ter besedilopisca Damjana Pasariča. Vižo so posneli v Studiu Zlati zvoki, videospot pa z Videoprodukcijo Narodnjak. Snemanje je potekalo v čudovitem ambientu Term Radenci, kjer je Prleški kvintet z ekipo Narodnjak preživel skoraj 12 ur.

S to skladbo so nastopili na letošnjem Ptujskem festivalu, kjer so prejeli nagrado za najboljši kvintet.

Skozi glasbo in besede so predstavljena čustva zaljubljene ženske, ki opisujejo vsakdanjik parov (naju, vaju, nas vseh). Vsemu navkljub – padcem, vzponom, vzhičenosti, jezi – je ljubezen tista, ki prevlada nad vsem. To je torej zgodba vseh nas večno zaljubljenih, ki vztrajamo in uživamo v družbi drug drugega.

Ob koncu leta so člani ansambla strnili še naslednje misli: "Smo na koncu napornega, a uspehov polnega leta. V mislih že pletemo nove načrte, nove spremembe, nova veselja za nas, naše družine in predvsem za naše občinstvo. Obenem si želimo predvsem zdravja, da bomo zmogli uresničiti cilje naše glasbene poti."

Video si lahko ogledate spodaj.


Več v Glasba in film