Direktor brez izplačila delovne uspešnosti

Kljub pozitivnemu poslovanju Zdravstvenega doma Ljutomer v letu 2008 svet zavoda ni odobril izplačila nagrade za delovno uspešnost direktorju

Prlekija-on.net, petek, 29. januar 2010 ob 07:129
Zdravstveni dom Ljutomer

Zdravstveni dom Ljutomer

Sredi lanskega leta so ljutomerski občinski svetniki podajali soglasje k oceni delovne uspešnosti vodilnim javnim uslužbencem v letu 2008. Poročali smo, da so sveti zavodov na podlagi pravilnikov ocenili direktorje javnih zavodov in ravnatelje osnovnih ter glasbene šole, soglasje k delovni uspešnosti pa poleg občinskega sveta daje tudi pristojno ministrstvo.
Zakonodaja namreč predpisuje, da vodilnim javnim uslužbencem, ki so v določenem obdobju dosegali pri opravljanju svojih del in nalog nadpovprečne rezultate, pripada nagrada za delovno uspešnost.

Takrat so svetniki kljub nekaterim pomislekom, da v teh težkih gospodarskih časih naj ne bi bilo izplačevanja dodatkov za delovno uspešnost, podali soglasje za izplačilo. Občinski svet je takrat obravnaval izplačila za vse direktorje in ravnatelje, razen za direktorja Zdravstvenega doma Ljutomer Jožeta Šumaka, dr. med. Svetniki so tako lani julija zahtevali, da svet zavoda oceni tudi Šumakovo delo v letu 2008, vendar se to do danes ni zgodilo. Predsednik sveta javnega zavoda Zdravstveni dom Ljutomer Dragotin Kunčič je ljutomersko občinsko upravo obvestil, da so že marca lani obravnavali to vprašanje, "vendar svet sklepa po določilih Pravilnika o merilih za ugotavljanje delovne uspešnosti direktorjev s področja zdravja ni sprejel, čeprav je zavod v letu 2008 posloval pozitivno".

Svet zavoda je na ponovni apel ljutomerske občinske uprave, da pripravi oceno delovne uspešnosti direktorja, na seji konec novembra lani ponovno zavrnil možnost ocenjevanja. "Sklepa o delovni uspešnosti direktorja zavoda svet ni sprejel zaradi tega, ker se dodatek za delovno uspešnost v letu 2009 zaradi kriznih razmer in sprememb kolektivne pogodbe za javni sektor tudi delavcem zdravstvenega doma ni izplačevala. Ker delavci zdravstvenega doma niso dobili dodatka za delovno uspešnost, se je svet zavoda na predlog direktorja zavoda odločil, da ga tudi direktorju ne izplačajo," je stališče sveta zavoda sporočil Kunčič. Stališče sveta zavoda Zdravstvenega doma Ljutomer bo občinskim svetnikom predstavljeno na februarski seji občinskega sveta.


Več v Gospodarstvo