Odbojkarji OK Radenci ostajajo tretji

Tesno proti OK Hoče II 3 : 2 (22:25;18:25;25:23;25:15;17:15)

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 6. marec 2017 ob 07:33
V Športni dvorani ZTiŠ Radenci

V Športni dvorani ZTiŠ Radenci

V soboto, 4. marca popoldne, je članska ekipa Odbojkarskega kluba Radenci, ki nastopa v 3. državni odbojkarski ligi moški - vzhod gostila petouvrščeno ekipo z lestvice enajstih moštev - OK Hoče II. Pričakovati je bilo zmago domače ekipe, a se je izšlo zelo tesno.

Za OK Radenci, pod vodstvom trenerja Bogdana Mariča in njegovega pomočnika Zvonka Zamude, so zaigrali: Tadej Bertalanič, Tomaž Ajlec, Primož Horvat, Saša Ratkai, Gregor Felkar (kapetan), Miha Šavel, Blaž Grabar, Nik Škrjanec, Žan Bedrač ter libera Igor Prša in Gašper Zamuda. Za ekipo OK Hoče II, ki sta jo vodila trener Miran Markuš in njegov pomočnik Rok Dvoršič, so igrali: Gal Šiško Podjaveršek, Gašper Kavnik, Urban Kolman, Marsel Škorjanec Lekš, Tim Pilih, Andrej Ledinek (kapetan), Marin Novak, Leon Golavšek in libero Rok Zidar. Tekmo je sodila sodniška trojka: prvi sodnik Jernej Koštric (Beltinci), drugi sodnik Timotej Šiftar (Murska Sobota) ter pri zapisniku Anja Zamuda (Radenci).

V prvem setu so Radenčani povedli in vodstvo »držali« do desete točke, ko so gostje iz Hoč »pritisnili« in nato ves čas imeli prednost dveh točk in set zaključili v svojo korist 22:25. Podobno je bilo v drugem setu, ko so Radenčani imeli prednost do trinajste točke, zopet popustili in gostje so drugi set zaključili še z večjo razliko 18:25. V tretjem setu so se domačini in gostje ves čas menjavali v vodstvu, rezultat pa je bil enak kot v prvem setu, a tokrat v korist domačih 25:23. V četrtem setu je nekako pričelo primanjkovati moči gostujočim mladim igralcem in Radenčani so ga »dobili« s 25:15. Rezultat je tako bil izenačen na 2:2 in sledil je še peti set. Igralci OK Radenci so »stisnili zobe«, povedli z razliko kar s petimi točkami razlike, a se v »finišu« kar dvakrat znašli na robu poraza, kar pa se ni zgodilo. Peti set so iztržili v svojo korist s 17:15 in tako tokratno tekmo zabeležili s tesnim izzidom 3 : 2. Največ točk za domačo ekipo so prispevali: Nik Škrjanec (23), Miha Šavel (12), Gregor Felkar (12) in Blaž Grabar (12. Tako Radenčani ostajajo na tretjem mestu in »izmuznila« se jim je morebiti boljša uvrstitev kot v sezoni 2015/2016.


Več v Šport

Kasaške dirke v Križevcih, foto: Občina Križevci

Kasaške dirke privabile številne obiskovalce

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 11:40
RK Jeruzalem Ormož, foto: Božo Grabovac

Prleški rokometaši znova v Evropi

nedelja, 14. julij 2024 ob 18:13