Lepi dosežki radgonskih karateistov

Zmagala Blaž Klobasa in Kristjan Klemenčič ter številne uvrstitve na oder za zmagovalce

Prlekija-on.net, torek, 7. marec 2017 ob 13:041
V Žalcu je potekal odmeven, 15. mednarodni turnir v karateju, katerega se je udeležilo kar 343 tekmovalcev in tekmovalk iz 46 klubov iz treh držav. Med njimi so bili tudi člani Shotokan karate–do kluba Gornja Radgona, ki so dosegli imenitne rezultate, saj so se šestkrat (eno prvo, tri druga in tri tretja mesta) znašli na zmagovalnem odru.

Blaž Klobasa je tako zasedel 1. mesto v katah za kadete in 3. mesto med mlajšimi kadeti. Druga mesta so v svojih konkurencah osvojili: Kristjan Klemenčič, Florian Leithner Tobias in Natalija Muhič. Še dve tretji mesti je osvojil Aleks Klobasa, in sicer v katah ter borbah za kadete.

Kristjan Klemenčič slavil v Čakovcu
Medžimurska prestolnica Čakovec je gostil 1. mednarodni karate kup "Mabuni Čakovec 2017", na katerem je sodelovalo okrog 200 tekmovalcev Avstrije, Slovenije in Hrvaške. Med njimi je bil tudi član radgonske karate kluba Kristjan Klemenčič, ki je tekmoval v kategoriji kadeti 14-15 let in zasedel prvo mesto.

"Glede na odziv gledalcev ter čestitke, ki so mu jih izrekli trenerji drugih klubov, je jasno, da je Kristjan opravil zelo dober nastop, saj so ga organizatorji povabili še v naslednjo kategorijo, kjer je prav tako osvojil prvo mesto", je povedal Anton Rožman, predsednik Shotokan karate–do kluba Gornja Radgona.

Natalija tretja na državnem prvenstvu
V Šaleški dolini, natančneje v Velenju je potekalo člansko državno prvenstvo, na katerem je radgonski karate klub zastopala le Natalija Muhič. In čeprav je Gornja Radgona bila zastopana z eno samo tekmovalko, je dosežen odličen uspeh. Natalija je namreč osvojila 3. mesto, kar je v hudi konkurenci na državnem prvenstvu več kot lep dosežek.


Več v Šport