Na Ptuju odprli poligon za vadbo in izvajanje vozniških izpitov

Odprtje vadbenih površin za vadbo in izvajanje vozniških izpitov AM, A1, A2, A, B in B1 kategorije na Ptuju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. junij 2017 ob 15:53
Na Dornavski cesti, nasproti pokopališča, na prostoru nekdanjega odlagališča, so v ponedeljek svojemu namenu predali vadbeni poligon za motoriste in voznike začetnike. Gre za novo pridobitev v velikosti 5000 m2, ki je namenjena predvsem varnejši vključitvi novih voznikov v promet in pridobivanju izkušenj za kandidate za voznike AM, A1, A2, A, B in B1 kategorij.

Po besedah Janeza Meznariča iz AVP gre za pomembno pridobitev: "Kandidati potrebujejo površino, na kateri se usposobijo za začetek vožnje v prometu. Na površinah so zarisane vaje, prometni elementi, ki so določeni v Pravilniku o vozniškem izpitu. V Zakonu o voznikih in Pravilniku o vozniškem izpitu je določeno, da se začetni del usposabljanja izvede na vadbeni površini. Ker na Ptuju tovrstne površine ni bilo, bi se lahko zgodilo, da bi se kandidati morali voziti v Maribor ali Mursko Soboto."

Investicijo v vrednosti 122.000 evrov je izvedlo podjetje Javne službe Ptuj skupaj z izvajalci del Cestnim podjetjem Ptuj in Hermes GP. Direktor Javnih služb Ptuj, mag. Alen Hodnik, je o investiciji ob odprtju povedal: "Čeprav smo bili na potrebo po tem projektu opozorjeni precej pozno, smo dobili jasno opozorilo s strani predstavnikov AVP, kaj to pomeni za kandidate s širšega ptujskega območja. Zato smo se hitro organizirali in angažirali lastna sredstva. Vadbeno površino v višini cca. 100.000 evrov smo izvedli v zelo kratkem času in jo danes predali v uporabo. Verjamem, da pridobitev pomeni tudi bistveno manjše težave, kar se tiče uporabe, logistike za avtošole, ki jih je na našem območju sedem, pa tudi za cca. 12.000 kandidatov za voznike letno."


Več v Gospodarstvo