Policija ponovno »v akciji« na prireditvi: opravili 81 zasegov prepovedanih drog

Poostren nadzor prireditve: v večini primerov (62) je šlo za prepovedano drogo konopljo, v šestih za kokain, v dveh za MDMA kristale, v 29-ih za amfetamin, zasegli so 70,5 tabletk ecstasy, 7 paketkov heroina in približno 17 gramov psihoaktivnih gobic

Prlekija-on.net, ponedeljek, 26. junij 2017 ob 16:101
Na prireditvi so opravili 81 zasegov prepovedanih drog

Na prireditvi so opravili 81 zasegov prepovedanih drog

Kriminalisti in policisti 15 policijskih enot in služb Policijske uprave Maribor so med poostrenim nadzorom prireditve v okolici Maribora, v petek in soboto, opravili kar 81 zasegov prepovedanih drog. V večini primerov (62) je šlo za prepovedano drogo konopljo, v šestih za kokain, v dveh za MDMA kristale, v 29-ih za amfetamin, zasegli pa so tudi 70,5 tabletk ecstasy, 7 paketkov heroina in približno 17 gramov psihoaktivnih gobic.

V okviru poostrenega nadzora so bili zaseženi tudi mobilni telefoni, elektronska tehtnica in gotovina, ki služijo kot dokaz v kazenskem postopku.

Po opravljeni analizi snovi bo po vseh zbranih obvestilih uvedenih 77 hitrih postopkov zaradi kršitve določil 33. člena Zakon o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami (ZPPPD) in podane 4 kazenske ovadbe zaradi neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (186/I KZ) na ODT v Mariboru.

Že v sredini maja so policisti podobno akcijo izvedli na Lampiončkih.

Droga? Brez razloga!
Ker so se pričele počitnice, ko se tveganje za uporabo drog še poveča, policija mlade poziva, da ne posegajo po alkoholu in drogah, zlasti kadar sedajo za volan. Prav je, da si mladi naberejo novih moči za prihajajoče šolsko leto. Policisti jim želijo prijetne in brezskrbne počitnice, a jih hkrati pozivajo, da jih preživijo varno in premišljeno.

Kot so že sporočili na četrtkovi novinarski konferenci, bodo mariborski policisti svoja prizadevanja na tem področju med poletnimi počitnicami podkrepili s številnimi dodatnimi policijskimi aktivnostmi. Še bolj bodo prisotni na mestih, kjer se zbirajo mladi, kot so okolice šol, parkov, gostinskih obratov in prireditvenih prostorov. Ponovno bodo opravili razgovore z nekaterimi lastniki gostinskih obratov, kjer se mladi najpogosteje zadržujejo, in jih znova opozorili na zakonske obveznosti glede točenja alkoholnih pijač mladoletnim in zagotavljanja reda na javnih prireditvah. Seveda bodo na javnih prireditvah tudi prisotni in posebej pozorni še na morebitno preprodajo prepovednih drog. Načrtujejo skupne poostrene nadzore z inšpekcijskimi službami in sodelovanje z nevladnimi organizacijami pri aktivnostih za zmanjševanje škodljivih vplivov na
mladostnike.

Obstaja nešteto razlogov proti drogam, a prav noben za! Preživi mladost brezskrbno, a tudi premišljeno, je osrednje sporočilo preventivne akcije Policijske uprave Maribor ob začetku počitnic, ki so jo podprli tudi v Univerzitetnem kliničnem centru Maribor in Nogometnem klubu Maribor.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34