Pomagajmo petčlanski družini, ki je ostala brez vsega

Petčlanski družini je v celoti pogorela hiša in gospodarsko poslopje, veliko okoli 200 kvadratnih metrov. Objavljamo podatke za nakazilo sredstev za pomoč.

Prlekija-on.net, torek, 11. julij 2017 ob 16:20
Družina je ostala brez vsega

Družina je ostala brez vsega

Poročali smo že o žalostni zgodbi, ko je v ponedeljek, 10. julija, okoli 11.45 izbruhnil požar na stanovanjski hiši v Drbetincih, ki se je nato razširil še na gospodarsko poslopje. Oboje, veliko okoli 200 kvadratnih metrov, je pogorelo. Požar so pogasili gasilci, materialna škoda pa po nestrokovni oceni znaša okoli 30.000 evrov.

Pogorela je hiša petčlanske družine Pečar, v hiši so bili tudi vsi trije mladoletni otroci, ki so se v zadnjih trenutkih iz hiše uspeli rešiti. Pretreseni člani družine so nam ob tem povedali, da so v parih minutah izgubili popolnoma vse. "Zavedamo se, da smo ostali brez materialnih stvari, ki so nadomestljive in smo hvaležni, da smo ostali vsi živi in zdravi. Pogrešamo le našo ljubo članico psičko Cofko", so nam povedali. V požaru na srečo ni bil noben član družine poškodovan, družina pa je trenutno nastanjena pri starih starših v občini Voličina.

Na pomoč sta priskočila občina Sveti Andraž v Slovenskih goricah in Rdeči Križ, kjer je bil odprt transakcijski račun, na katerega je možno nakazati sredstva in pomagati družini. Podatke objavljamo spodaj. Naši bralci ste vedno ob takih situacijah znali priskočiti na pomoč, enako vas prosimo tudi sedaj.

Družini lahko pomagate finančno, kot tudi z gradbenim materialom, katerega se lahko dostavi na naslov Drbetinci 29.

Podatki za nakazilo sredstev za pomoč:
TRR: SI56 ‪0420 2000 0348 846
SKLIC: SI00 245 117‬
OBMOČNO ZDRUŽENJE RDEČEGA KRIŽA PTUJ, ‪Natašina pot 1A, 2250 Ptuj‬
Namen: POMOČ PO POŽARU - družina Pečar


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34