Vzrok požara uradno še vedno ni znan, objekt čaka na rušenje

Na PU Murska Sobota pojasnjujejo, da preiskava še vedno poteka, v podjetju pa čakajo na dovoljenje za rušenje povsem uničenega objekta

Prlekija-on.net, torek, 18. julij 2017 ob 19:111
Prizorišče ljutomerskega požara

Prizorišče ljutomerskega požara

Od velikega požara v Ljutomeru, enega največjih na našem koncu v zadnjem desetletju, je minilo že 40 dni, a še vzrok požara uradno še vedno ni znan. Na PU Murska Sobota pojasnjujejo, da preiskava še vedno poteka, v podjetju pa čakajo na dovoljenje za rušenje povsem uničenega objekta.

Po neuradnih informacijah je sicer požar v prostorih Eko plastkoma bil podtaknjen, saj naj bi ga zanetile tri žariščne točke, ki so zagorele ob istem času. V prostorih, kjer je zagorelo, takrat ni bilo ljudi, ki bi lahko iz malomarnosti povzročili požar, v prostorih ni bilo niti nobenih toplotnih virov, tudi da bi prišlo do samovžiga materiala, ki je bil skladiščen v hali, je malo verjetno.

Zaposleni v podjetju so sicer po požaru v skladu z odločbo inšpektorata za okolje, da morajo preprečiti nadaljnje onesnaževanje, očistili parafin, ki je pritekel na dvorišče in cestišče. Pri tem so ločili okoli 100 ton uporabnega parafina in ga prodali, prav tako so oddali okoli 50 ton PVC-ja. Odstranjujejo tudi elektroniko, ki je ostala, objekta pa ne morejo začeti odstranjevati, dokler za rušenje ne dobijo dovoljenja upravne enote. Za to jim ustrezna ustanova pripravlja projekt rušenja, sami pa so analizirali odpadke, ki so ostali, in trem tujim družbam, ki se ukvarjajo s tem, poslali ponudbe za prevzem in uničenje, ker v Sloveniji tega ne morejo oddati. V podjetju čakajo tudi zapisnik kriminalistične policije, ki je osnova za nadaljnje odločitve, tudi glede zavarovalnine. Tako lastniki še ne vedo, ali bodo opremo, ki je ostala, popravljali ali pa vse postavili na novo.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34