Moškemu s pošto dostavljena pošiljka z neznanim belim prahom

Bombni tehniki Specialne enote policije so na kraju s preliminarnim testom izključili nevarno snov (antrax) in gre za neko toksično snov

Prlekija-on.net, četrtek, 26. oktober 2017 ob 17:16
Gasilci

Gasilci

Policisti Policijske uprave Murska Sobota so bili v četrtek, 26. oktobra, ob 11.49 uri obveščeni, da je na naslov moškega v naselju Gornja Bistrica s hitro pošto bila dostavljena pošiljka z neznanim belim prahom. Takoj po prejetem obvestilu so policisti objekt zavarovali. Ženska, ki je bila v stiku s pošiljko je ostala v karanteni.

Gasilci IGE Lendava so zavarovali kraj dogodka in varovali nevarno snov do prihoda specialne enote policije, ki jo je odpeljala v nadaljnjo raziskavo.

Pozneje so sporočili, da so bombni tehniki Specialne enote policije na kraju s preliminarnim testom izključili nevarno snov (antraks) in gre za neko toksično snov. Za kakšno snov točno gre, bo znano šele po opravljeni analizi na Inštitutu za mikrobiologijo v Ljubljani. Do rezultatov izvida iz laboratorija pa ženska ostaja v karanteni.

Pozneje so sporočili, da ne gre za nevarno snov ankraks oz. drugo nevarno snov, ki bi ogrožala zdravje človeka. Zaradi tega so prenehali postopki karantene.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34