V Prlekiji desetič posredoval helikopter

Pristal je na hipodromu v Ljutomeru in prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor

Prlekija-on.net, nedelja, 3. december 2017 ob 17:1812
Posredovanje helikopterja v Ljutomeru

Posredovanje helikopterja v Ljutomeru

V nedeljo, 3. decembra, nekaj pred 16. uro, je v Prlekiji desetič posredoval helikopter LPE z dežurno ekipo HNMP. Ob 15.53 je poletel iz Maribora na hipodrom v Ljutomer in prepeljal obolelo osebo v UKC Maribor.

Na kraju pristanka helikopterja so bili tudi gasilci PGD Ljutomer, ki so zavarovali kraj pristanka in pomagali reševalcem ZD Ljutomer pri prenosu obolele osebe v helikopter.

Helikopter je v Prlekiji pristal desetič odkar je lani novembra vzhodni del Slovenije dobil svojo HNMP enoto. Prvič je helikopter posredoval februarja, ko je šlo za transport nenadno hudo obolele osebe v UKC Maribor, aprila je posredoval pri delovni nesreči na cesti Križevci pri Ljutomeru - Veržej, maja je posredoval v Mali Nedelji, junija v Ljutomeru, julija v Bodislavcih, v začetku avgusta je posredoval ob nesreči motorista na cesti Ljutomer - Križevci pri Ljutomeru, ob koncu avgusta je prevzel obolelo osebo in jo prepeljal v UKC Maribor, v septembru je posredoval v Bučkovcih, oktobra v Ljutomeru ter sedaj decembra desetič.

Helikopter bi posredoval tudi ob hujši julijski nesreči v Žerovincih, a je zaradi deaktivacije bombe v Vurberku, zračni prostor bil zaprt.

HNMP deluje z mariborskega letališča s pomočjo Letalske policijske enote (LPE) in poleg intervencij na terenu, kjer je mogoč pristanek, posreduje pri nujnih medbolnišničnih prevozih v primeru akutnega koronarnega sindroma, akutne možganske kapi in pri hudih travmah oz. hudih poškodbah.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34