Keksijado zaključil posebnež Klobasekov Pepi

Škatlica DOSOR-jevih keksov leta 2018 še bogatejša

Filip Matko Ficko, sobota, 9. december 2017 ob 14:35
Številna udeležba v DOSOR-jevi veliki restavraciji

Številna udeležba v DOSOR-jevi veliki restavraciji

Ker se tudi v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kdaj pa kdaj radi posladkajo, se je pred devetimi leti začeta Keksijada »dobro prijela« ter prerasla v pravcati projekt. Ker bi naj kekse pekel tudi Miklavž, so letos pričeli s peko keksov predvčeraj, a jo danes slovesno zaključili.

V imenu DOSOR-ja je številne zbrane v veliki restavraciji pozdravila Simona Domjan, še posebej strokovno ocenjevalno komisijo za ocenitev letošnje peke keksov. Člani komisije so bili: Boštjan Rožanc (vodja kuhinje hotela Radin v Zdravilišču Radenci) ter Jolanda Mauko (slaščičarka) in Marko Gumilar iz DOSOR-jeve kuhinje. Niso proglasili posameznega zmagovalca ali skupino, pač pa so izbrali kekse, ki bodo prihodnje leto obogatili oziroma popestrili vsebino DOSOR-jevih škatlic s keksi, ki se tradicionalno dobro prodajo.

Vsebinsko je tokrat zabavno prireditev s svojim humornim nastopom, govorjenjem ter petjem in igranjem na harmoniko, popestril vaški posebnež Klobasekov Pepi (Miro Klinc) iz Liboj v Savinjski dolini. So pa ob tej priložnosti bile posebej izpostavljene in pohvaljene DOSOR-jeve gospodinje, ki so s stanovalkami in stanovalci po starih receptih pripravljale in pekle pecivo. Letos so se jim pridružili še gostje Zdravilišča Radenci in šolarji Osnovne šole Kajetan Kovič Radenci.


Več v Družabno