Trčila osebno vozilo in avtobus s 35 potniki

Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, ki je na zasneženem vozišču izgubil oblast nad vozilom ter trčil v nasproti vozeči avtobus

Prlekija-on.net, sreda, 7. februar 2018 ob 10:37
Sneg v Ljutomeru

Sneg v Ljutomeru

Na območju Pomurja in Podravje je današnje sneženje poslabšalo vozne razmere, zato policisti voznike pozivajo k previdni in strpni vožnji. Na pot se odpravite pravočasno, z očiščenim vozilom in ustrezno zimsko opremo. Vozite na ustrezni varnostni razdalji in prilagodite vožnjo razmeram na cesti.

V aktualnih razmerah so policisti PU Murska Sobota med 5. in 10. uro obravnavali tri prometne nesreče z materialno škodo, policisti PU Maribor pa so zjutraj bili obveščeni o nekaj prometnih nesrečah, ki so se k sreči končale le z materialno škodo, zato voznikom svetujejo, da so pri vožnji izjemno previdni. Voznike opozarjajo še, da ne pozabite na lopato, orodje za čiščenje snega in veliko strpnosti, v avtu imejte dovolj goriva, na pot pa se nikar ne odpravite brez zimske opreme.

Okrog 5.30 ure se je na cesti Martjanci – Vaneča zgodila prometna nesreča z udeležbo avtobusa in osebnega avtomobila. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega avtomobila, kateri je izven naselja Vaneča, na zasneženem vozišču izgubil oblast nad vozilom, zaradi česar ga je zaneslo na nasprotni vozni pas v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal voznik avtobusa s 35 potniki. Zaenkrat ni bilo telesno poškodovanih. Zoper voznika osebnega avtomobila sledi ustrezen ukrep.


Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34