Mesec vseživljenjskega učenja

Mesec vseživljenjskega učenja v Vrtcu Ljutomer

Marija Pušenjak, sreda, 30. junij 2010 ob 17:17
Sparky na obisku v Vrtcu Ljutomer

Sparky na obisku v Vrtcu Ljutomer

Znanje je vrednota, ki je človeku ne more nihče vzeti. Zaradi družbenih in drugih sprememb, znanje zelo hitro zastara. Zaposleni na področju vzgoje in izobraževanja se moramo tega še posebej zavedati, saj smo otrokom vzgled in vzor pri oblikovanju odnosa do znanja in nasploh vrednot življenja. Zato se izobražujemo vsi zaposleni v vrtcu in tako postajamo učeča se skupnost.

Vključili smo se tudi v aktivnosti ob mesecu vseživljenjskega učenja, ki ga v Sloveniji vodi Andragoški center Slovenije, na našem lokalnem nivoju pa je bila naš koordinator Gimnazija Ljutomer. Pripravili smo pester program aktivnosti, preko katerega so otroci in odrasli:
  • se učili strpnosti in prijateljstva v družbi vrstnikov, starejših…,
  • ob gibalnih dejavnostih (dan športa, pohod ob druženju generacij…) oblikovali skrb za zdravje in oblikovanje aktivnega življenjskega sloga,
  • učili se skozi likovno izražanje v bogatem naravnem okolju Slamnjaka,
  • se družili na veliki majski prireditvi pred vrtcem, in skupaj likovno, glasbeno…ustvarjali, pekli palačinke, izmenjali recepte za pecivo itd.,
  • spoznavali bogastvo in moč lutkovnega sveta ob izdelavi lutk in pripravi lutkovne predstave za otroke vrtca in OŠ,
  • se čudili ob lepotah naše ožje in širše domovine in utrjevali našo narodno zavest,
  • se bogatili v različnosti ljudi, dejavnosti, ...
Vsi udeleženci pedagoškega procesa: otroci, starši in zaposleni smo se mnogo novega naučili in pridobili mnoge nove izkušnje. Pomembno pa je, da smo se družili, si povedali kaj lepega, si vzeli čas drug za drugega, saj postaja prav skupno preživeti čas prava vrednota. Razen tega se odrasli vedno bolj zavedamo, da se lahko v vsaki situaciji, v vsakem srečanju nečesa novega naučimo. Preko nas odraslih, bodo to vsekakor začutili potem tudi otroci.

Prva fotografija je iz druženja z otroki iz OŠ Cvetko Golar v ponedeljek, 21.6.2010. Otrokom je lutkovna skupina vrtca zaigrala lutkovno predstavo. Bilo je prijetno srečanje.
Druga fotografija je iz podelitve NAJ ŠPORTNI VRTEC za šolsko leto 2009/2010, kjer je Vrtec Ljutomer osvojil drugo mesto in v družbi Mira Cerarja ter koelgic iz Vrtca Ormož.
Zadnji dve fotografiji sta o obisku zajca Sparkyja vrtcu, ki je otroke razveselil z novo igračo.


Več v Najmlajši

Utrinki otroških prigod s festivala RePannonia

Na festivalu RePannonia ustvarjali tudi otroci

ponedeljek, 8. julij 2024 ob 18:10
Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31