Po ulicah Središča ob Dravi se bo ponovno dirkalo 19. in 20. maja

19. in 20. maja bo po ulicah Središča ob Dravi potekala že 3. mednarodna pozivna dirka klasičnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT 2018

Prlekija-on.net, ponedeljek, 2. april 2018 ob 08:02
Slovenija Classic TT

Slovenija Classic TT

Tudi letos se nam v Prlekiji, po ulicah Središča ob Dravi, obeta prava dirkaška poslastica, saj bo 19. in 20. maja tam potekala že 3. mednarodna pozivna dirka klasičnih dirkalnih motociklov Slovenija Classic TT 2018.

Dirka je uvrščena tudi v državni koledar dirk pri AMZS, organizator pa je Sekcija Avto moto šport Društva starih vozil Središče ob Dravi, katere predsednik je Damjan Munda, predsednik društva pa je Franc Škrjanec.

Dirka poteka na improviziranem dirkališču, krog je dolg 1.265 m in poteka po stranskih ulicah in glavni cesti v Središču ob Dravi, ki so v času treningov in dirk zaprte, na njih pa velja strogi varnostni režim.

Letos dve novi kategoriji

Kot so nam ob tem povedali organizatorji, so za letošnjo pozivno dirko večino programa že izoblikovali, in sicer imajo urnik - potek treningov in dirk za soboto in nedeljo ter večino spremljevalnega programa. "Skupno bo kar 9 tekmovalnih kategorij, letos imamo dve kategoriji zraven - predvojni in 50 ccm, ostale klase ostajajo iste: 175, 250, 500, 750 ccm (razred oldtimer do 31.12.1972), 500 in 1000 ccm (razred classic do 31. 12. 1980) in sidecar (do 31.12.1978). Predvojni motocikli so sicer bolj mišljeni v paradnem kontekstu, ne tekmovalnem," so nam povedali, novost pri tekmovalnih pa je še kategorija 50 kubičnih motociklov.

Pričakujejo obisk evropskih prvakov med prikoličarji ter udeleženca Pariz-Dakarja

Pričakovana je večja udeležba dirkačev iz več evropskih držav. Nekaj novosti je tudi na tehničnem področju. "Pričakujemo tudi obisk evropskih prvakov med prikoličarji Milana Špendala in njegovega angleškega sovoznika Petra Hilla, ki bosta nastopila v okviru spremljevalnega programa. V spremljevalnem programu načrtujemo tudi udeležbo avtokluba Street Race Teama iz MS in še nekaj razstavnih dirkalnih avtomobilov. Prireditve bi se naj kot gost udeležil tudi bivši udeleženec Pariz-Dakarja legenda Miran Stanovnik (zdajšnji župan Log-Dragomer) in še mogoče kakšno zanimivo znano ime," so nam del programa izdali organizatorji.

Dirke v Središču ob Dravi so sicer vedno vrhunsko organizirane in množično obiskane, kar si lahko ogledate tudi v spodnji reportaži, ki je nastala ob lanski dirki.



Več v Šport