V Šalovcih pri Središču ob Dravi odprli novo piščančjo farmo

Nova farma je velika 100 x 16 m in ima prostor za vzrejo 28.000 piščancev

Prlekija-on.net, nedelja, 22. julij 2018 ob 18:37
Odprtje piščančje farme v Šalovcih

Odprtje piščančje farme v Šalovcih

Med griči jugo-vzhodne Prlekije, v vasi Šalovci pri Središču ob Dravi, je marljiva in ambiciozna družina Sever zgradila novo piščančjo farmo. Investicija presega pol milijona EUR in nekaj bo uspelo pokriti z nepovratnimi sredstvi Evropske skupnosti. Nova farma je velika 100 x 16 m in ima prostor za vzrejo 28.000 piščancev. Prostor zagotavlja piščancem boljše življenjske pogoje, sodobna oprema pa omogoča lažje in bolj nadzorovano delo v farmi.

Sicer pa ima družina Sever že dolgo tradicijo kmetovanja, saj segajo začetki v leto okoli 1800. Kmetija je bila prvotno usmerjena v govedorejo in prašičerejo, pa še s kovaštvom so se ukvarjali. Zgodba o reji piščancev pa se je pričela leta 1957. Danes na kmetiji gospodari Miran Sever z ženo Dragico, ki jo redno srečujemo na tržnici v Ljutomeru, kjer hitro proda kvalitetno meso strankam, tako da nemalokrat zmanjka za zamudnike in tiste, ki sicer niso naročili robe že preje.

Na kmetiji poprimejo za delo tudi otroci z družino, hči pa je vsem prisotnim tudi natančno opisala zgodovino, sedanjost in napore ob izgradnji ogromnega objekta. Seveda ni izostala zahvala vsem, ki so kaj prispevali k izgradnji farme s čim manj zapleti.

Župnik iz Središča ob Dravi je novo pridobitev krstil in zaželel uspešno delo. Za mikrofon je stopil tudi župan Središča ob Dravi, g. Jurij Borko in namenil nekaj lepih in spodbudnih besed pridni družini. Opozoril je tudi na pomanjkanje investicij v obmejne kraje, kjer je zaznati odhajanje krajanov drugam za boljšimi pogoji življenja in dela.

Kot se spodobi ob takšnih prilikah, pa se je slavje končalo z veselim druženjem zelo številčnih gostov. Gostitelji so poskrbeli za obilico dobre domače hrane in pijače in še živo glasbo, ki je na plesišče speljala zadovoljne goste.

Hvala družini Sever v imenu vseh vabljenih in želimo jim veliko uspehov in hitro pokritje naložbe.

YONG



Več v Gospodarstvo