Strela udarila v stanovanjski objekt

Gasilci so predel strehe, kjer je udarila strela pregledali s termo kamero in nato ponovno namestili strešnike na površini približno 5 kvadratnih metrov

Prlekija-on.net, sobota, 1. september 2018 ob 13:20
Strela

Strela

V soboto, 1. septembra, ob 11.12 je v Gorišnici, prišlo do udara stele v stanovanjski objekt brez požara. Gasilci PGD Gorišnica in Formin so predel strehe, kjer je udarila strela pregledali s termo kamero in nato ponovno namestili strešnike na površini približno 5 kvadratnih metrov.

Ob 13.01 pa je v Juršincih meteorna voda naplavila zemljo na cestišče. Gasilci PGD Gabrnik so cestišče v dolžini 500 metrov počistili.

Nevihte s krajevno močnejšimi nalivi

Vremenoslovci za popoldne napovedujejo pretežno oblačno s pogostimi padavinami, vmes bodo tudi nevihte s krajevno močnejšimi nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 21 °C.

V nedeljo bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte, ponekod pa bodo tudi daljša obdobja brez padavin. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 16, najvišje dnevne od 18 do 22 °C.

Ob nalivih lahko hitro in močno narastejo hudourniški vodotoki. Lahko pride do krajevnih razlivanj.

Ponoči najuhuje na Koroškem

Ponoči je Slovenijo že prešlo močnejšo neurje, ki je največ nevšečnosti povzročilo na Koroškem. Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje so v občinah Podvelka in Radlje ob Dravi narasli potoki ogrožali stanovanjske objekte, plaz pa je med drugim zasul tudi cesto Radlje-Maribor.



Več v Narava