V prometni nesreči poškodovani štirje otroci

Otroci med vožnjo niso bili pripeti z varnostnimi pasovi oz. niso bili zavarovani z drugimi ustreznimi zadrževalnimi sistemi

Prlekija-on.net, sreda, 17. oktober 2018 ob 17:57
Policija

Policija

V torek, 16. oktobra, okoli 14.40 je 55-letni voznik osebnega avtomobila, pri OŠ na Hajdini, zaradi nepravilnega premika trčil v vozilo 42-letnega voznika osebnega avtomobila. V tem vozilu so se ob trčenju lažje telesno poškodovali štirje otroci. Z reševalnim vozilom so jih odpeljali v SB Ptuj.

Obema voznikoma so policisti izdali plačilni nalog. Starejšemu zaradi nepravilnega premika z vozilom, mlajšemu pa zato, ker ni upošteval zakonitega ukaza policista in ker je v vozilu prevažal otroke, ki med vožnjo niso bili pripeti z varnostnimi pasovi oz. niso bili zavarovani z drugimi ustreznimi zadrževalnimi sistemi (otroški sedeži, jahači,...). "Z gotovostjo lahko trdimo, glede na poškodbe, ki so nastale na obeh vozilih, in so minimalne, da otroci v prometni nesreči ne bi bili poškodovani, če bi bili ustrezno pripeti z varnostnimi pasovi oz. bi bili zavarovani v zadrževalnih sistemih," so sporočili iz PU Maribor.

Zaradi opisane nesreče policisti ponovno apelirajo na vse voznike, naj vsaj pri prevozu otrok te sopotnike dosledno zavarujejo z varnostnimi pasovi oziroma naj jih prevažajo zavarovane v ustreznih sedežih, primernih otrokovi starosti in telesni teži. Tudi sami se vedno pripnite! Otroci vas opazujejo in posnemajo.

Več nasvetov policije najdete na spletni strani policije tukaj in tukaj.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34