Teden otroka 2010

Mediji za bogatejše otroštvo

Filip Matko, torek, 5. oktober 2010 ob 08:42
Bodoći piloti

Bodoći piloti

V Zvezi prijateljev mladine Slovenije izvajajo program Teden otroka, ki temelji na obeleževanju Svetovnega dneva otroka, ki ga je leta 1956 priznala Generalna skupščina Združenih narodov. Mednarodna zveza za varstvo otrok (I.V.C.W.) in Mednarodni fond za pomoč otrokom Unicef pa sta od leta 1957 gonilni sili za obeleževanje tega dne. Po priporočilu Združenih narodov se Svetovni dan otroka (nekateri ga poimenujejo Mednarodni otroški dan) praznuje prvi ponedeljek v oktobru vsako leto. Letos torej 4. oktober!

Dandanes je »Teden otroka« projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v oktobru in traja sedem dni. V Tednu otroka se organizirajo različni prostočasni in razvedrilni programi za otroke v vseh večjih krajih po Sloveniji, v javnost pa se preko medijev posredujejo sporočila otrok, ki jih pripravi Zveza prijateljev mladine Slovenije na podlagi sklepov Nacionalnega otroškega parlamenta in povzetkov ugotovitev iz Analize klicev na TOM – telefon otrok in mladostnikov.

Letošnjo poslanico ob Tednu otroka v Sloveniji pod naslovom »Mediji za bogatejše otroštvo« sta podpisala varuhinja človekovih pravic dr. Zdenka Čebašek-Travnik in predsednik Zveze prijateljev mladine Slovenije mag. Franc Hočevar.


Več v Najmlajši

Utrinki otroških prigod s festivala RePannonia

Na festivalu RePannonia ustvarjali tudi otroci

ponedeljek, 8. julij 2024 ob 18:10
Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

Kulinarični spominek vrtca Mala Nedelja

četrtek, 13. junij 2024 ob 09:31