Udarila jo je s pohodnimi palicami, nato pa jo je še obrcala

V bližini naselja Središče ob Dravi je oškodovanko s palico napadla znana ženska, katera je sprehajala nezavarovana psa

Prlekija-on.net, torek, 26. februar 2019 ob 16:41
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 22. februarja, ob 14.20 uri so bili obveščeni, da nad cesto v Žerovincih visi drevo in obstaja nevarnost za udeležence v prometu. Na kraj so prišli gasilci PGD Žerovinci in odstranili drevo.

Ob 15.49 uri so posredovali pri sosedskem sporu v Sejancih. Zadevo so policisti zaključili z uradnim zaznamkom. Ob 18.50 uri so bili obveščeni s strani občanke, da se po naselju že cel dan giblje starejši moški s kovčkom. Patrulja je ugotovila, da gre za domačina. V zvezi ugotovitev bo napisano poročilo na Center za socialno delo.

Ob 22:15 uri so bili s strani občana obveščeni o gibanju psa po okolici brez nadzora. Na kraju je patrulja neposredno zaznala kršitev zakonodaje s področja Zakona o zaščiti živali, zaradi česar je bil na kraju lastnici psa izdan plačilni nalog. Ob 22:47 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in udeležbo divjadi. Patrulja je na kraju izdala obvestilo o odstopu od ogleda.

Prijeli Tunizijce in Alžirce

V soboto, 23. februarja, ob 5:25 uri so v Središču ob Dravi prijeli tujca državljana Tunizije, kateri je pred tem nedovoljeno prestopil državno mejo z RH. Ob 6:45 uri so v Središču ob Dravi prijeli dva tujca državljana Alžirije, katera sta pred tem nedovoljeno prestopila državno mejo z RH. Ob 10:15 uri so v Pavlovskem vrhu prijeli tri tujce državljane Alžirije, kateri so pred tem nedovoljeno prestopili državno mejo z RH.

Ob 19.55 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v naselju Mihovci pri Veliki Nedelji. Na kraju so ugotovili, da sta se sprla bivša izven zakonska partnerja, zaradi delitve skupnega premoženja. Kršiteljici so izdali plačilni nalog, zaradi kršitve Zakona o javnem redu in miru. Ob 20:10 uri so bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo domače živali v naselju Mihalovci, kjer je voznik osebnega avtomobila trčil v mačko ter si poškodoval vozilo. Izdano je bilo obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 22.15 uri so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru, v naselju Ormož, kjer naj bi prijavitelja pretepla znana oseba. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je prijavitelj močno pod vplivom alkohola in njegovih navedb z zbiranjem obvestil ni bilo moč potrditi, zato so zadevo zaključili z uradnim zaznamkom.

Ob 22.20 uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Pušenci. Na kraju smo ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljal s cestišča in trčil v drevo. Izdan mu je bil plačilni nalog zaradi kršitve ZpRCP.

V nedeljo, 24. februarja, ob 12.07 uri so bili obveščeni o poškodovanju avtobusa pri Svetem Tomažu. Na kraju je bilo z zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je znana oseba z vozilom trčila v parkiran avtobus ter je nastala manjša materialna škoda. Policisti so na kraju odstopili od ogleda in izdali obvestilo o odstopu.

Ob 18.08 so bili obveščeni o dogodku. Voznik osebnega avtomobila je v kraju Plešivica povozil jazbeca in si poškodoval vozilo. Izdano mu je bilo Obvestilo o odstopu od ogleda.

Nad oškodovanko s pohodnimi palicami

V ponedeljek, 25. februarja, ob 14:25 uri je oškodovanka obvestila policiste, da jo je v bližini naselja Središče ob Dravi, s palico napadla znana ženska, katera je sprehajala nezavarovana psa. Ležečo na tleh jo je storilka udarila s pohodnimi palicami, nato pa jo je še obrcala. Sprejet je bil Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za KD Grožnje, ter evidentirano KD. Kršiteljici je bil tudi izdan plačilni nalog zaradi kršitve po Zakonu o zaščiti živali. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 17. uri so na ormoški železniški postaji, tujki zasegli otroško kolo, za katerega obstaja sum, da izvira iz kaznivega dejanja. Ker v postopku ni hotela pojasniti kako je dobila kolo, ji je bilo le-to z Zapisnikom o zasegu predmetov zaseženo, pripeljano in deponirano na PP Ormož.

Ob 22:49 uri so bili obveščeni o požaru v naravi na območju Dobrovščaka. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je zagorelo podrastje ob gozdu, okrog 400 m2, materialna škoda ni nastala, prav tako ni bilo ogrožanja premoženja ali ljudi. Gasilci so požar pogasili. Dogodek so zaključili z uradnim zaznamkom.



Več v Črna kronika