Svetniki soglasno sprejeli proračun za leto 2019

Na tokratni seji, ki je trajala preko sedem ur, so svetniki predlog proračuna soglasno sprejeli, tako da je občina po več mesecih usklajevanj končno dobila proračun za leto 2019

Prlekija-on.net, petek, 10. maj 2019 ob 13:482
4. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

4. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

V četrtek, 9. maja, je v Ljutomeru potekalo nadaljevanje 4. redne seje Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki je bila prekinjena 24. aprila, saj je takrat statutarno pravna komisija podala mnenje, da nov predlog proračuna ni v skladu z zakonodajo in drugimi pravnimi akti občine. Takrat je komisija podala obrazložitev, da je proračun kot pravni akt sprejemljiv, a da so mnenja, da je postavka, kjer se namenja sredstva Zadrugi Ljutomer, ki še ne obstaja kot pravni subjekt, sporna. Na tokratni seji, ki je trajala preko sedem ur, pa so svetniki predlog proračuna soglasno sprejeli, tako da je občina po več mesecih usklajevanj končno dobila proračun za leto 2019.

V uvodu seje je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, obrazložila, da po mnenju Računskega sodišča ter Ministrstva za finance postavka ni sporna oz. je zakonita, podžupan Niko Miholič pa je podrobneje predstavil Zadrugo Ljutomer, ki naj bi skrbela za promocijo turizma in turistične ponudnike združila pod skupno blagovno znamko ter jim pomagala pri promociji in prodaji.

Po obrazložitvah in razpravi so svoje mnenje o proračunu podali še odbor za finance, odbor za družbene dejavnosti ter odbor za gospodarstvo in turizem, ki so vsi predlagali, da se odlok o proračunu sprejme. Na seji so nato bili vloženi še novi amandamaji, zaradi česar je bil odrejen odmor, v katerem je občinska uprava predloge pregledala. Na večina amandmajev so bili podani tudi amandmaji županje, ki pa so bili vsi zavrnjeni. Amandmaji, kot jih je predlagala skupina svetnikov, pa so bili izglasovani. Po glasovanju in potrditvi amandmajev je občinski svet soglasno potrdil Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019. Vmes so predstavniki Petrola in Pro Plusa podrobneje predstavili še projekt energetske sanacije petih občinskih stavb.

Celotno sejo si lahko ogledate v videu.



Več v Politika