Evropski prvaki v breakdancu prihajajo iz Plesne šole Zeko

V ekipi evropskih prvakov so nastopili tudi Prleki

Meta Štuhec, torek, 21. maj 2019 ob 13:26
Plesna šola Zeko na EP

Plesna šola Zeko na EP

Od 16. do 19. maja je v italijanskem Riminiju potekalo Evropsko prvenstvo v breakdancu, hip hopu in electric-boggieju. Izmed 26 držav, ki jih je zastopalo 2.350 plesalcev iz celotne Evrope je slovenska reprezentanca druga najuspešnejša po izkupičku medalj - takoj za Poljsko.

Pod vodstvom Dejana Zečevića, trenerja in voditelja Plesne šole Zeko, se je na tekmovanje odpravila 7-članska ekipa, ki je tekmovala v breakdancu. Zlato medaljo in naslov evropskih prvakov so si priplesali Petra Rajh, Rok Mihalič, Gal Vrbnjak, Elias Ljubec, Filip Kovačič, Nik Šuler in Dejan Zečević, ki je poleg trenerstva opravil tudi plesni del.

Dejan Zečević nam je predstavil zgodbo do častivrednega naslova: »Izredno vesel sem novega uspeha, še posebej, ker smo tekmovanje začeli dokaj pod pričakovanji v posamezni konkurenci. Nekako ni bilo prave energije. Petri in Eliasu je zmanjkala točka, do izločilnih bojev, Filip je za las izgubil dvoboj. Nekako smo se potem zbrali in vse moči usmerili v ekipno tekmo. Zelo pomembna je bila show točka, s katero se ekipa predstavi, kajti sodniki takoj določijo kdo se bo boril za 1. in kdo za 3. mesto. Nam se je trud, ki smo ga vložili v treninge izplačal. Točko smo odplesali tako kot smo si zamislili, kar nas je popeljalo v boj za prvo mesto proti italijanski ekipi. Koreografijo smo pred tekmo spremenili, kajti pridružil se nam je nekdanji član Nik Šuler, ki je sedaj član PK Kreart iz Nove Gorice. Ko smo izvedeli, da se borimo za 1. mesto sem dal plesalcem le pet minut počitka, potem pa takoj trening in priprava za dvoboj. Še nikoli nismo zmagali v članski konkurenci na evropskem prvenstvu, zato nič nisem prepustil naključju, takoj fokus naprej in odločitev je bila pravilna.
Zelo sem ponosen na plesalce, ki so res dali vse od sebe in vse izhode odplesali brezhibno z neverjetno energijo. Moje delo je bilo pripraviti koreografijo in tak show, da nas popelje v finale, tam pa je bilo vse na njih, kajti pri 37 letih nisem več za neke težke trike

Nekateri plesalci so nastopili tudi v posamični konkurenci in dosegli naslednje rezultate:
Petra Rajh: breakdance solo članice - 5. mesto
Filip Kovačič: breakdance solo člani - 9. mesto
Elias Ljubec: breakdance solo člani - 17. mesto
Gal Vrbnjak: breakdance solo mladinci - 25. mesto
Nik Šuler: breakdance solo člani: 21. mesto (PK Kreart Nova Gorica)

Trener dodaja še: »Vesel in ponosen sem na vse uspehe ampak ta mi bo ostal še posebej v spominu, ker je to moja prva zmaga na evropskem prvenstvu, kjer sem nastopil kot plesalec in trener hkrati. Po 18. letih delovanja v plesu in pri tej starosti. Treba je biti potrpežljiv, delati ter verjeti, da se da



Več v Šport