Na podlagi informacije domačinov, prijeli skupino 73 tujcev

Med njimi je bilo 62 državljanov Pakistana, 3 državljani Afganistana, 3 državljani Somalije, 4 državljani Bangladeša in 1 državljan Indije

Prlekija-on.net, torek, 20. avgust 2019 ob 13:15
Policija

Policija

Mariborski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah prejel 304 klice, od tega 92 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali štiri nedovoljene prestope državne meje z Republiko Hrvaško.

Policisti PP Ormož so namreč včeraj zjutraj v Hermancih prijeli dva tujca, državljana Maroka in državljana Alžirije, ki sta pred tem na območju PP Ljutomer nedovoljeno vstopila v Republiko Slovenijo. Zaradi tega so ju predali v nadaljnji postopek policistom PP Ljutomer.

Včeraj popoldan so policisti PP Podlehnik, na podlagi informacije domačinov, v Sedlašku prijeli skupino 73 tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v našo državo. Med njimi je bilo 62 državljanov Pakistana, 3 državljani Afganistana, 3 državljani Somalije, 4 državljani Bangladeša in 1 državljan Indije. Tujce so policisti z avtobusom prepeljali na PP Ormož, kjer so izvedli prekrškovne postopke. Vse, razen 12 mladoletnikov in dveh poškodovanih odraslih, so danes dopoldan že vrnili hrvaškim varnostnim organom. Ostalih 14 bo hrvaškim varnostnim organom vrnjenih v naslednjih dneh, v formalnem postopku, zaenkrat pa bodo nastanjeni v Centrih za tujce v Postojni in Logatcu.

Proti večeru so policisti PP Ormož v Središču ob Dravi prijeli štiri državljane Iraka, člane ene družine. Njihovo mamo so zaradi visoke nosečnosti z reševalnim vozilom prepeljali v mariborsko porodnišnico. Ker je bila mama po pregledu izpuščena iz bolnišniške oskrbe, bodo vse štiri vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Danes zgodaj zjutraj pa so policisti na vlaku, ki je vozil med Ptujem in Slovensko Bistrico prijeli dva državljana Tunizije, ki sta nedovoljeno prestopil državno mejo z Republiko Hrvaško. Po zaključenih postopkih bodo oba vrnili hrvaškim varnostnim organom.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34