Nina Pušlar na Radgonsko noč privabila tisoče obiskovalcev

Na Radgonski noči 2019 se je dogajalo marsikaj zanimivega, za navdušenje pa je poskrbela odlična pevka

Prlekija-on.net, sreda, 28. avgust 2019 ob 10:57
Nina Pušlar na Radgonski noči

Nina Pušlar na Radgonski noči

Podobno kot že vrsto let, je tudi letos živahno sejemsko vzdušje ob odprtju Agre dopolnilo še pestro dogajanje v okviru tradicionalne prireditve Radgonska noč 2019, ki je potekala na Trgu svobode v središču Gornje Radgone. Organizatorji Radgonske noči iz Zavoda Kultprotur in Turističnega društva Majolka, so prireditev zasnovali kot prijeten dogodek za različne generacije in okuse.

Že zgodaj popoldan je za uvodno dogajanje poskrbelo TD Majolka, saj je na njihovi tradicionalni golažijadi devet ekip tekmovalo v pripravi najbolj slastne jedi iz kotla, govejega golaža. V vmesnem času so obiskovalci na stojnicah poskusili še druge Majolkine domače dobrote iz ajde in koruze. Po oceni strokovne komisije, katero je vodila Olga Godina, je letos najboljši golaž pripravila ekipa Venera Feliks Bar iz Benedikta. Drugo mesto je osvojila ekipa Mala žabica, tretje mesto pa PGD Zbigovci. Tekmovanja so se udeležili tudi prijatelji iz Loke pri Zidanem mostu, ki jih je po končani prireditvi še čakala dolga pot domov. S seboj so odnesli nagrado za najbolj urejeno stojnico...

Poskrbeljeno je bilo tudi za otroško zabavo in kratkočasenje, za kar je poskrbel Kultproturov Mladinski center s predstavo o Indijančici Oranžni žarek v izvedbi gledališča KU-KUC. Množica otrok je vživeto sodelovala v napeti zgodbi o odgovorni povezanosti človeka z naravo. Po predstavi so si otroci na ustvarjalni delavnici lahko s pomočjo mentorice izdelali svoje indijanske pripomočke za domačo igro.

V večernem delu, ko je vse zbrane pozdravil tudi župan občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko, se je občinstvo, neuradno se je zbralo preko 5.000 obiskovalcev dobre volje, zavrtelo ob glasbi skupine Horizont. Kulinarična ponudba mojstra Žar Burgerja je skrbela za nočno krepčilo. Vrhunec tokratne Radgonske noči pa je bil koncert odlične Nine Pušlar, ki s svojim bendom letos vsevprek osvaja slovenske privržence pop glasbe. Njen pristen nastop je s čudovito povezanostjo s publiko do kraja sprostil energijo tega nepozabnega poletnega dogodka v Gornji Radgoni, ki se je sklenil v zgodnjih jutranjih urah.

Foto: Manja Šturm Dolinšek



Več v Družabno