Čebelarji potrdili sloves dobre domače kuhinje

Ekipa Čebelarskega društva Ljutomer je na čelu s sedaj že priznano kuharico Viko, ki je v kratkem dobila tako že tretjo nagrado, prejela pokal za drugo mesto

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. november 2019 ob 19:25
ČD Ljutomer in kuhanje kisle juhe

ČD Ljutomer in kuhanje kisle juhe

Čebelarsko društvo Ljutomer se je udeležilo tekmovanja kuharskih ekip v kuhi domače kisle župe. Na Glavnem trgu v Ljutomeru je bilo v okviru Martinove tržnice, pospravljanja klopotca in krsta mošta tudi tekmovanje ekip v kuhanju kisle juhe. Prijavilo se je šest ekip, katerim sta organizatorja ŠIC d.o.o. in Društvo za promocijo Prlekije zagotovila vse potrebno, razen seveda malih skrivnosti (začimb?) posamezne ekipe.

Ob 10.00 so ekipe pričele z delom in kmalu se je vonj kuhanja razširil po trgu med številne stojnice. Ko je bil zaključen program pospravljanja klopotca in krsta mošta, oziroma, ko smo pridobili že vino novega letnika, pa je prišel čas, ko je strokovna komisija, katero je navzven predstavljal Miha Šoštarič, končala z ocenjevanjem kuhanih kislih juh. Vse ekipe so bile pozvane k podelitvi zahval za udeležbo in istočasno prejele tudi štiri vstopnice za nastop dalmatinske klape Intrade v dvorani ŠIC. Najboljše tri ekipe pa so prejele lične pokale in tako je ekipa Čebelarskega društva Ljutomer, na čelu s sedaj že priznano kuharico Viko, ki je v kratkem dobila tako že tretjo nagrado, prejela pokal za drugo mesto. Upamo pa, da sicer članica TD Cven, kmalu tudi uradno postane članica Čebelarskega društva Ljutomer. Celotna ekipa čebelarjev, na čelu s predsednikom Brankom Bratinščakom, se je na koncu ponosno nastavila se fotoaparatom.

Naj medi!

GJ



Več v Družabno