Obrtniki urejajo sobe otrokom Dolamičevih

Člani OOZ Ljutomer in Škofijska karitas pomagajo družini Dolamič

Branko Košti, četrtek, 20. januar 2011 ob 12:341
Hiša Dolamičevih

Hiša Dolamičevih

V nekaterih medijih smo v preteklih dneh zasledili novico o humanitarni akciji Območne obrtno-podjetniške zbornice Ljutomer in Škofijske karitas Murska Sobota, s katero bodo uredili podstrešje stanovanjske hiše Dolamičevih v Drakovcih za bivanje otrok. Osemčlanska družina prebiva sicer v novi hiši, ki pa je zaradi pomanjkanja niso v stanju dokončno urediti za bivanje, saj sta oba starša brezposelna.
Šest otrok, dva srednješolca in štirje osnovnošolci nimajo primernih prostorov za bivanje in učenje.

Začetek akcije sega v lanski november, ko je Škofijska karitas izvedla dobrodelni koncert Klic dobrote v Biotermah pri Mali Nedelji, pozneje pa je k projektu povabila OOZ Ljutomer. Nekateri člani zbornice in tudi dva, ki nista člana, so se dobro odzvali.

V vmesnem času so pripravili projekte in izbrali najugodnejše ponudnike, zbrali so tudi donacije svojih članov v delu in materialu v višini pet tisoč evrov. Škofijska karitas Murska Sobota je za izvedbo projekta doslej zbrala šest tisoč evrov. Predračunska vrednost del, ki zajema postavitev vmesnih sten, stropov in stavbnega pohištva, strojne in električne onštalacije ter izdelavo ometov in tlakov, znaša 19.800 evrov. Zajeta niso mizarska dela, keramika, podi in radiatorji.

Ob današnjem obisku Dolamičevih smo ugotovili, da so dela že v polnem teku. Prisotni so bili tudi vsi glavni akterji akcije: generalni tajnik Škofijske karitas Murska Sobota Jožef Kociper, predsednik Območne obrtno-podjetniške zbornice Daniel Zelko in vodja gradbenega odbora Ludvik Vogrinec. Zavzetost vseh odgovornih in delavcev na gradbišču zagotavlja, da bodo načrtovana dela opravljena do roka, za katerega so določili sredino meseca marca. Želja organizatorjev je, da se humanitarni akciji odzovejo posamezniki in organizacije, ki jim dohodki to omogočajo, saj želijo prostore v velikosti 80 kvadratnih metrov urediti do vselitve.

Vsi, ki želijo po lastnih možnostih prispevati za ureditev bivanjskih razmer otrok družine Dolamič, lahko sredstva nakažejo na poseben transakcijski račun številka 24900-8010038322, odprtem pri Raiffeisen banki s pripisom "namen za družino Dolamič".


Več v Gospodarstvo