HappyPek odprl drugo HappyHišo v Sloveniji

Okusne kulinarične dobrote v družbi izjemnih vin v samem središču Maribora

Prlekija-on.net, petek, 4. marec 2011 ob 12:44
Štajerska prestolnica je od včeraj bogatejša za nov prostor, ki bo skušal v mestno jedro vnesti nekaj živahnega vrveža. HappyPek je namreč v samem središču mesta odprl najbolj celovito konceptno HappyHišo, ki bo poleg celovite ponudbe kulinaričnih specialitet in pekovskih izdelkov gostom ponujala tudi izbrana slovenska vina. Obiskovalce je v domačem vzdušju pričakal Marko Potrč in jih v družbi Anice in Tomaža Blatnik popeljal skozi prostore, ki kot most povezujejo različne generacije ljudi.

»Stara mestna jedra, kulturne spomenike in ponekod celo propadajoče nekdaj mogočne stavbe je potrebno obnoviti in oživiti ter jih ponovno približati ljudem. To brez dobre ponudbe ni mogoče, mi pa imamo vsaj delno rešitev,« je svojo odločitev o odpiranju HappyPek trgovinic in restavracij povzel Tomaž Blatnik, lastnik Pekarne Blatnik.

»To je že druga HappyHiša, ki smo jo odprli v Sloveniji in vesela sem, da bomo lahko že v drugem slovenskem mestu v samem jedru obiskovalcem nudili izjemne kulinarične dobrote v veselem in sproščenem ambientu,« je povedala Anica Blatnik. »Z odpiranjem HappyHiš v Sloveniji želimo obujati stara mestna jedra in pripomoči k njihovemu razvoju. Prav tako želimo ljudem ponuditi prostor, kjer se bodo lahko družili in kamor bodo lahko vedno znova prihajali po novo pošiljko sreče.«

Povabilu k sodelovanju pri otvoritvi HappyHiše se je z veseljem odzval Marko Potrč, bržkone eden najbolj priljubljenih Mariborčanov ta hip, ki je povezoval dogodek. »Pred dnevi sem imel privilegij mariborsko HappyHišo videti pred otvoritvijo. Navdušen sem! Tudi ta HappyHiša odlično povzame občutke, ki jih človek dobi ob družini Blatnik,« je svojo izkušnjo s HappyHišo povzel Marko. »Veselje, toplina in ljubezen do hrane. Ko bo čas, bom zagotovo zavil v mariborsko HappyHišo. Žal mi je le, da ne preživljam več časa v rodnem mestu, ker bi tako imel možnost vsako jutro tam piti kavo,« je še dodal.

Mariborska HappyHiša je največja konceptna prodajalna, ki so jo v Pekarni Blatnik do sedaj odprli, saj se razprostira na kar 600 kvadratnih metrih. Gostje si bodo lahko v pekarni privoščili vse okusne pekovske dobrote in slaščice, po katerih slovi HappyPek. V trgovinici z darili bodo lahko kupili HappyPek piškote, zapakirane v lično oblikovano škatlico, pa tudi ves poseben pribor, ki ga HappyPek uporablja v svoji restavraciji. Omeniti velja, da v skladu s svojo filozofijo do varovanja okolja pri HappyPeku uporabljajo tudi jedilni pribor iz lesa, ki ga za njih izdeluje gospod Jože Petek iz Ribnice.

Po napornem dnevu se bodo gostje lahko sprostili ob skodelici dišeče kave v kavarnici, svojo lakoto pa potešili v konceptni restavraciji, kjer jim bo prijazno osebje postreglo s tradicionalnimi specialitetami, ki se popolnoma ujemajo s pekovskimi izdelki. Unikatno postrežene jedi bodo navdušile tudi najbolj zahtevne gurmane, ki bodo ob okusnih grižljajih lahko nazdravili tudi z izbrano ponudbo vrhunskih vin. Mariborska HappyHiša je namreč posebna tudi v tem, da ima vinsko sobo, kjer bodo gostje lahko izbirali med pestro ponudbo slovenskih vin. Med njimi bo poudarek na štajerskih vinih, na voljo pa bodo tudi vina iz drugih slovenskih vinorodnih pokrajin.

Prav poseben prostor HappyHiše je tudi klet v spodnjem delu stavbe, ki ponazarja celotno filozofijo HappyHiše. Blatnikovi so v njej ustvarili prostor, ki bo povezoval različne generacije ljudi in kjer se bodo vsi počutili dobrodošle. Spomeniško varovan objekt, ki izvira iz 16. stoletja, so preuredili tako, da na domiseln način premošča razliko med preteklostjo in prihodnostjo, med starim in novim. Ohranili so starinske artefakte kot sta obokani strop iz opek in stari zvonec nad šankom, ter jih nadgradili s sodobno tehnologijo, ki bo omogočala izvedbo različnih kulturno-glasbenih dogodkov in oživitev družabnega življenja v Mariboru. Mlade bodo najverjetneje pritegnili trije LCD zasloni, prebrisano skriti za pisalnimi tablami ter kar tri igralne konzole WII, tiste nekoliko starejše pa oder, na katerem bodo lahko poslušali različne glasbene izvajalce ali spremljali stand-up komike. Za posebno vzdušje v prostoru bodo poskrbele ulične svetilke ter navidezna osvetljena okna, ki v prostor vnašajo kanček čarobnosti in iz kleti ustvarjajo srečno ulico, kjer se bodo rade zabavale vse generacije obiskovalcev.

O blagovni znamki HappyPek
HappyPek je nova blagovna znamka Pekarne Blatnik, ki temelji na resnični, tradicionalno slovenski, čisto življenjski, družinski zgodbi Blatnikovih. Navdih za blagovno znamko izhaja iz tradicije, običajev, srečnih trenutkov družine ob kruhu in srečne peke. Blagovna znamka HappyPek temelji na čustvih, z njo pa bodo v Pekarni Blatnik skušali ljudem risati nasmeh na obraz ter polniti njihova srca s srečo.

Zgodba in koncept blagovne znamke HappyPek sta se že uveljavila petih konceptnih prodajalnah (Double Decker v ljubljanskem BTC-ju, trgovine na Čopovi in Njegoševi ulici v Ljubljani ter v Dobrepolju ter  in HappyHiša v Kranju), v načrtu pa je širitev tudi v stara mestna jedra drugih slovenskih mest.
HappyHiša je HappyPekova največja konceptna trgovina, kjer je gostom na voljo posebna ponudba, skladna s celotnim konceptom – happy zgodbo.

Za več informacij o blagovni znamki HappyPek obiščite spletno stran: www.happypek.com.


Več v Gospodarstvo