Razstavlja Marina Vuk

V galeriji Boni razstavlja dela na svoji prvi samostojni razstavi Marina Vuk

Filip Matko, četrtek, 10. marec 2011 ob 09:24
Marina Vuk

Marina Vuk

V prodajno razstavni galeriji in trgovini s slikarskimi potrebščinami Boni (podjetnik Marko Logar Boni) v radenskem hotelu Radin v dneh od 9. do 30. marca razstavlja dela na svoji prvi samostojni razstavi Marina Vuk iz Gornje Radgone.

Na otvoritvi je številno občinstvo najprej pozdravil Marko Logar Boni, nato pa je o avtorici razstave spregovorila akademska slikarka in magistra kiparstva Saša Bezjak iz Gornje Radgone, ki je med drugim dejala: »…Marina Vuk se že četrto leto udeležuje likovnih delavnic (pod mojim  mentorstvom), ki zadnji dve leti potekajo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci. Skozi vsa ta leta se vidi opazen premik k samostojnemu ustvarjanju. Že prve likovne naloge se je lotila zelo zavzeto in čeprav ona z rezultatom ni povsem zadovoljna, sem jaz karakter njenega poznejšega ustvarjanja ujela že v tem delu. Njena likovna tehnika se je gibala od figure, portreta, krajine, raziskovanja akvarela ter na začetku študijskih risb. Vsa dela, od prvega do zadnjega, nosijo prisotno njej lastno energijo. Čeprav so dela na pogled različna, lahko že laik kaj hitro ugotovi, da jih je slikala ista oseba. Jaz bi to energijo imenovala nežno, krhko, ženstveno, ki jo izžareva tudi sama…«

V kulturnem delu je pesem Neže Maurer »Pustite me« deklamirala Mateja Madon in razstava je bila odprta za javnost. Ogledati si jo bo moč vse do konca tega meseca.


Več v Kultura in izobraževanje