Člani varde so se podali v prleške vinograde

»Različne Deželne VARDE so priskočile na pomoč Štajerske VARDE. Domačinom Prlekije je neurje poškodovalo grozdje, ki je pričelo gniti, zato smo vardi priskočili na pomoč«, so zapisali.

Prlekija-on.net, sobota, 5. september 2020 ob 12:23
Vardi so priskočili na pomoč v vinogradih

Vardi so priskočili na pomoč v vinogradih

Štajerska varda je ta konec tedna v Prlekiji, kjer organizirajo "Vseslovenski tabor v Ormožu". Ob tem so zapisali, da nudijo pomoč prizadetim od neurja iz občine Ormož in okolice, v soboto pa so tudi objavili nekaj fotografij iz prleških vinogradov.

"Različne Deželne VARDE so priskočile na pomoč Štajerske VARDE. Domačinom Prlekije je neurje poškodovalo grozdje, ki je pričelo gniti, zato smo vardi priskočili na pomoč. Varda vedno pomaga našim podpornikom, ki nam v zameno nudijo prostor ali sredstva za delovanje. Podporniki omogočajo, da Varda opravlja svoje prostovoljne aktivnosti. Nudimo pomoč pri naravnih in drugih nesrečah, ter organiziramo humanitarne dejavnosti. Osti jarej Ormož, Osti jarej Štajerska in Osti jarej Slovenija!" so ob tem zapisali.

Štajerska varda na taboru v Prlekiji

Varda se je ta konec tedna zbrala na taboru v Prlekiji


Različne Deželne VARDE so priskočile na pomoč Štajerske VARDE. Domačinom Prlekije je neurje poškodovalo grozdje, ki je...

Objavil/a Slovenska VARDA - civilna iniciativa dne Sobota, 05. september 2020

Tabor v ormoški občini kljub nezaželenosti

Občina Ormož je sicer prva občina v Republiki Sloveniji, ki je javno s sklepom izrekla negostoljubnost vardam in podobnim skupinam. Vardi so nato gostoljubje izrekli še v občinah Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice, delovanje te skupine pa obsojata tudi predsednik države Borut Pahor in predsednik vlade Janez Janša ter številne veteranske organizacije.



Več v Gospodarstvo