Izsledili in prijeli 19 tujcev

V enem primeru so prijeli štiri državljane Bangladeša, štiri državljane Pakistana, tri državljane Afganistana in tri državljane Italije, v drugem pa pet državljanov Afganistana.

Prlekija-on.net, sobota, 31. oktober 2020 ob 08:46
Policija

Policija

Ob 7.55 uri so policisti PP Gorišnica med opravljanjem nalog varovanja državne meje v kraju Gruškovec v občini Cirkulane, izsledili in prijeli 14 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Prijeti so bili štirje državljani Bangladeša, štirje državljani Pakistana, trije državljani Afganistana in trije državljani Italije. Dva državljana Pakistana in trije državljani Afganistana so zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljani v azilni dom, ostali državljani Bangladeša in Pakistana pa bodo po policijskem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Trije državljani Italije, kateri so osumljeni kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države so bili pridržani in bodo po policijskem postopku privedeni k dežurnemu preiskovalnemu sodniku.

Ob 14.40 uri se je na MP Gruškovje pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih številk. Pri pregledu notranjosti vozila, je bilo ugotovljeno, da se v notranjosti tovornega prostora nahaja pet tujcev, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Afganistana. Vsi tujci so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organov.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34