Slovenijo pretresa tragedija: 22-letnik umoril sestro in starše ter si sodil sam

22-letnik je umoril svojo 26-letno sestro ter starša, stara 56 in 60 let.

Prlekija-on.net, torek, 10. november 2020 ob 14:44
Kriminalistična preiskava še aktivno poteka

Kriminalistična preiskava še aktivno poteka

Slovenijo pretresa družinska tradegija, ki se je zgodila v ponedeljek zvečer. Policisti so bili okoli 21. ure obveščeni o tragediji v kraju Janče v Mestni občini Ljubljana. Po prvih ugotovitvah je 22-letnik s hladnim in strelnim orožjem tako hudo poškodoval tri ožje sorodnike, da so na kraju umrli. Poklical je policijo, nato pa si sodil tudi sam.

Vodja oddelka za splošno kriminaliteto Sektorja kriminalistične policije PU Ljubljana Valter Zrinski, je v izjavi za medije povedal, da je policijo najprej poklicala 26-letnica, ki je prijavila nasilno vedenje svojega brata, nato pa je čez nekaj minut na interventno številko 113 poklical še 22-letnik in povedal, da je umoril svojo družino ter da je oborožen.

Na kraj so bili takoj poslani policisti ter policisti posebne enote, ki so vstopili v hišo, kjer so našli trupla 26-letnice, 56-letnice in 60-letnika, ki so bili poškodovani s hladnim orožjem, predvidoma z nožem, in s strelnim orožjem. Policisti so našli tudi truplo 22-letnega osumljenca, ki je po do zdaj zbranih informacijah storil samomor. Kot je navedel Zrinski, so našli tudi uporabljeno strelno orožje, ki je bilo legalno in v lasti 60-letnega pokojnika, ki je bil po neuradnih informacijah lovec.

Ogleda kraja dejanja sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in dežurna državna tožilka. Kriminalistična preiskava še aktivno poteka, kriminalisti zbirajo obvestila in si ogledujejo kraj dejanja, kjer želijo ugotoviti predvsem nagib za storjeno kaznivo dejanje.



Več v Slovenija