V ZD Ljutomer pričeli s cepljenjem. Občane naprošajo za strpnost.

S cepljenjem so pričeli danes v starostni skupini 80+, vendar s precej omejeno količino cepiva, ki so ga prejeli. Cepljenje se bo naprej izvajalo v skladu z dobavami cepiva v naslednjih tednih.

Prlekija-on.net, četrtek, 14. januar 2021 ob 18:28
Cepljenje proti COVID-19 v Ljutomeru

Cepljenje proti COVID-19 v Ljutomeru

V Zdravstvenem domu Ljutomer so v četrtek in petek pričeli s cepljenjem proti COVID-19 prijavljenih pacientov, v skladu z nacionalno shemo cepljenja.

Vse prijavljene občane ob tem naprošajo, da bodo na cepljenje poklicani s strani Zdravstvenega doma Ljutomer takoj, ko bodo na vrsti in istočasno pozivajo vse in prosijo ljudi naj za tovrstna vprašanja ne kličejo. S cepljenjem so pričeli danes v starostni skupini 80+, vendar s precej omejeno količino cepiva, ki so ga prejeli. Cepljenje se bo naprej izvajalo v skladu z dobavami cepiva v naslednjih tednih.

ZD Ljutomer

Brezplačno testiranje v Ljutomeru dvakrat tedensko; za cepljenje se je prijavilo 1400 občanov


Občane prosijo za potrpežljivost

V Zdravstvenem domu Ljutomer te dni beležijo tudi zelo povečano številko klicev, saj kljub dodatni telefonski liniji za sprejem klicev, nastajajo daljše čakajoče vrste kličočih. Zato prosijo občane za potrpežljivost pri vzpostavljanju povezave. Zdravniške ekipe se namreč trudijo obravnavati vsakega pacienta, vendar ker gre veliko obravnav na daljavo, pri tem prihaja do zasedenosti linij. V kolikor želite stopiti v stik z osebnim zdravnikom in ne uspete priklicati ambulante v terminih, ki so predvideni za telefonske klice, prosijo, da pokličete njihovo centralo 02 585 14 00. Predvsem mlajše pa pozivajo, da se čim bolj poslužujejo tudi elektronske pošte, ki so objavljene na njihovi spletni strani na katero bodo dobili odgovor najkasneje naslednji dan. V kolikor pa iz elektronske komunikacije ne bo dovolj informacij za kvalitetno obravnavo vas bo zdravnik tudi poklical. V sled tega prosijo, da jim v elektronskem sporočilu pustite tudi vašo telefonsko številko na kateri ste dosegljivi.

Še naprej vas pozivajo in prosijo k upoštevanju vseh predpisanih ukrepov za zajezitev epidemije, obenem pa sporočajo, da se lahko še vedno prijavite tudi na cepljenje s klicem na njihovo centralo.

V želji, da uspešno prestanemo vso to situacijo čimprej, vas celoten kolektiv ZD Ljutomer lepo pozdravlja.



Več v Gospodarstvo