Najboljšo salamo je letos naredil Viktor Zemljič iz Radencev

Turistično društvo Radenci kljub pandemiji izvedlo 25. Pomursko salamiado.

Prlekija-on.net, sobota, 13. marec 2021 ob 22:35
Turistično društvo Radenci kljub pandemiji izvedlo 25. Pomursko salamiado (simbolična fotografija)

Turistično društvo Radenci kljub pandemiji izvedlo 25. Pomursko salamiado (simbolična fotografija)

Turistično društvo Radenci je med 8. in 11. marcem kljub pandemiji in ob upoštevanju ukrepov, organiziralo in izvedlo tradicionalno Pomursko salamiado, ki je letos potekala že petindvajsetič.

Iz razloga epidemioloških omejitev je bil letošnji program Pomurske salamijade okrnjen in omejen le na strokovno ocenjevanje salam, seveda ob upoštevanju aktualnih ukrepov in omejitev zbiranja. Letos prijavnine ni bilo, salamarji pa so svoje domače izdelke večinoma pošiljali po pošti. Organizatorji so z udeležbo zadovoljni, saj so prejeli kar 26 vzorcev. Po ocenah strokovne ocenjevalne komisije je najboljšo salamo naredil Viktor Zemljič iz Radencev. Drugo mesto je osvojila salama Martina Tivadarja iz Črenošovcev, tretje mesto pa je pripadlo salami Milana Kolarja iz Beltincev.

Najbolje uvrščeni tekmovalci Pomurske salamiade se bodo udeležili finala slovenskih salamiad, če bo le-ta organizirana. V društvu upajo, da jim bo uspelo tradicionalni dogodek v naslednjem letu organizirati tako, da bodo lahko najboljše razglasili na zaključni prireditvi v hotelu Radin ob zvokih plesne glasbe ter se jim tako tudi osebno zahvalili za sodelovanje.

Za konec pa še nekaj številk, ki so jih zabeležili do sedaj. Na vseh 25 pomurskih salamiadah je bilo ocenjeno skupaj 1.676 vzorcev salam, tekmovanja pa se je v vseh teh letih udeležilo 454 salamarjev. Od vseh sodelujočih na pomurskih salamiadah je bilo 91 salamarjev uvrščenih na slovenske finalne salamiade, letošnji prvak Viktor Zemljič že 8 krat.



Več v Gospodarstvo