V čelnem trčenju tovornega in osebnega vozila ena oseba umrla

Voznik osebnega vozila je nenadoma zapeljal v levo, na nasprotno smerno vozišče. Vozili sta čelno trčili, nakar se je tovorno vozilo prevrnilo na bok, v osebnem avtomobilu pa je voznik ostal ukleščen.

Prlekija-on.net, petek, 19. marec 2021 ob 15:12
Na kraju prometne nesreče, foto: PU Maribor

Na kraju prometne nesreče, foto: PU Maribor

V petek, 19. marca, ob 10.27 sta v Ločiču, občina Trnovska vas, trčila tovorno in osebno vozilo, pri čemer se je tovornjak prevrnil na bok, osebno vozilo pa je zapeljalo v obcestni jarek.

Gasilci PGD Ptuj so zavarovali kraj prometne nesreče, popivnali iztekle motorne tekočine, odklopili akumulatorja ter s tehničnim posegom rešili eno osebo iz vozila. V prometni nesreči je ena oseba umrla.

Na kraju prometne nesreče, foto: 112 Ptuj

Zaradi prometne nesreče cesta popolnoma zaprta


Voznik osebnega avtomobil nenadoma zavil v levo

S PU Maribor so ob tem sporočili, da so danes, ob 10.29 bili obveščeni, da se je na regionalni cesti Ptuj - Trnovska vas, pri naselju Ločič, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena en osebni in en tovorni avtomobil. Ker je bil voznik osebnega avtomobila ukleščen v vozilu, so na kraj zraven policistov in reševalcev poslali tudi gasilce. Ti so voznika s tehničnim posegom rešili iz vozila.

Policisti so ugotovili, da je skoraj 60-letni voznik osebnega avtomobila vozil iz smeri Ptuja proti Trnovski vasi. V izteku desnega preglednega ovinka je nenadoma zapeljal v levo, na nasprotno smerno vozišče, po katerem mu je nasproti pravilno pripeljal 47-letni voznik tovornega avtomobila. Vozili sta čelno trčili, nakar se je tovorno vozilo prevrnilo na bok, kot že opisano, pa je v osebnem avtomobilu voznik ostal ukleščen. Voznika sta bila sicer v vozilih sama.

Voznik osebnega avtomobila se je v prometni nesreči tako hudo poškodoval, da je na kraju nesreče umrl, voznika tovornega avtomobila pa so z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Tam so ugotovili, da ima lahke telesne poškodbe.

Policisti vzrok, zakaj je voznik osebnega avtomobil nenadoma zavil v levo, še preiskujejo.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34