Meteorplast ŠIC bar pričenja prvoligaško sezono

Ta petek, 10. septembra 2021, se bo ljutomerska ekipa v dvorani ŠIC Ljutomer pomerila z ekipo ŠD Mlinše iz okolice Zagorja ob Savi.

Prlekija-on.net, torek, 7. september 2021 ob 10:21
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

V 1. slovenski futsal ligi (SFL) bo v sezoni 2021/22 deželo ob reki Muri zastopal Klub malega nogometa (KMN) Meteorplast, ki bo v tekmovanju nosil ime Meteorplast ŠIC bar. Članska ekipa bo tekme igrala v dvorani ŠIC Ljutomer, mlajše selekcije (U19, U17, U15, U13) pa v telovadnici OŠ Ivana Cankarja Ljutomer.

Prvenstvo v 1. SFL se je pričelo minuli petek, 3. septembra 2021, ljutomerska ekipa pa je bila v 1. krogu prosta. V tekmovanju po naknadnem izstopu Sevnice nastopa namreč devet ekip. Meteorplast ŠIC bar bo tako prvenstvo pričel s tekmo 2. kroga. Ta petek, 10. septembra 2021, se bo ljutomerska ekipa v dvorani ŠIC Ljutomer pomerila z ekipo ŠD Mlinše iz okolice Zagorja ob Savi. Tekma se bo pričela ob 20.30 uri. Ogled tekme bo brezplačen, gledalci pa bodo morali upoštevati veljavne ukrepe (PCT).

Ekipa Meteorplast ŠIC bar, ki jo bo tudi v novi sezoni vodil Tomislav Novak, je priprave pričela v začetku avgusta, poleg opravljenih več kot 20 treningov pa je odigrala tudi dve pripravljalni tekmi. Najprej je izgubila v Rogatcu proti državnemu prvaku Dobovcu (1 : 3; strelec Aljaž Goznik), nato pa je v Ljutomeru klonila še proti Hiši daril s Ptuja (1 : 7; strelec Žiga Tkalčič). »Rezultat na teh tekmah ni bil v ospredju, je pa neko merilo. Tekmeca, s katerima smo se pomerili, merita na sam vrh razpredelnice, mi pa si v uvodni sezoni med prvoligaši želimo obstanek v ligi,« je po odigranih tekmah povedal trener Novak.

V ekipi nekaj sprememb

Prleška ekipa, ki si je nastop v eliti zagotovila z naslovom prvaka v 2. SFL, je doživela nekaj sprememb. Zaradi poškodbe je predčasno sezono že zaključil Domen Školiber, v vrste ptujske ekipe pa se je odpravil vratar Klemen Anžel (Ptuj). Prav tako sta klub zapustila dosedanja mladinca Filip Repič in Luka Maurič (oba Benedikt). Po polletni odsotnosti zaradi poškodbe se na parket vrača Matic Goznik, iz dosedanjega prvoligaša Tomaža ŠIC bara, ki se ni prijavil v tekmovanje, prihajajo izkušeni Urban Goričan ter vratarja Andrej Fajfar in Miha Prijol, iz vrst ptujskega ligaša sta prišla Mitja Gašparič in Žan Krajnc, prav tako bo konkurenco med vratarji zaostril Jan Vajs (Benedikt), za pomladitev ekipe pa je vodstvo kluba poskrbelo z registracijo Tonija Kovšeta, Mikeja Gosnika (oba Oplotnica), Aneja Rudolfa (Maribor), Benjamina Repa in Nika Kosca (Tomaž), ki bodo lahko v tej sezoni nastopali še za selekcijo U19. Žal bosta začetek prvenstva zaradi poškodb izpustila Žan Krajnc in Jakob Žuman.

»Čaka nas zahtevno prvenstvo. Ni enostavno prestopiti v prvoligaško konkurenco. Z delom bomo lahko nadomestili pomanjkanje izkušenj. Priložnost bodo dobili tudi mladi, ki bodo v tej sezoni še lahko nastopali za selekcijo U19, v prihodnje pa bodo tvorili okostje članske ekipe,« doda Novak. Kako so se pripravili na tekmovanje bo videno že ta petek, ko prihaja v prleško prestolnico ŠD Mlinše. »Nasprotnika poznamo iz drugoligaške konkurence. Prav vse tri dvoboje v sezoni 2019/20 so dobili tokratni nasprotniki, ki so si v minuli sezoni že pridobili nekaj izkušenj v prvoligaški konkurenci. Nasprotnika spoštujemo, a se ga ne bojimo. Če bo pristop pravi, bodo tri točke ostale v Ljutomeru



Več v Šport