Ljutomerčani osvojili točko na Vrhniki

Ljutomerska ekipa Meteorplast ŠIC bar je odigrala še eno v nizu zahtevnih tekem, z gostovanja na Vrhniki pa se vrača s točko proti Siliku.

Prlekija-on.net, sobota, 13. november 2021 ob 19:38
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Po dvotedenskem premoru zaradi tekem osmine finala pokalnega tekmovanja se je v petek, 12. novembra 2021, nadaljevalo prvenstvo v 1. slovenski futsal ligi (SFL). Na sporedu so bili dvoboji 9. kroga, zadnjega v prvem delu prvenstva. Ljutomerska ekipa Meteorplast ŠIC bar je odigrala še eno v nizu zahtevnih tekem, z gostovanja na Vrhniki pa se vrača s točko proti Siliku. Tekma se je končala z izidom 3:3 (1:0). Meteorplast ŠIC bar je prvi del prvenstva končal na šestem mestu (7 točk).

Pred dvobojem s Silikom, ki je na visokem drugem mestu 1. SFL, je ljutomerska ekipa trenirala brez trenerja Tomislava Novaka, ki je zbolel, zato je moštvo na tekmi na Vrhniki vodil Saša Makoter, predsednik kluba s trenersko licenco. Pred zahtevnim gostovanjem je ekipo okrepil Niko Vajda, ki si je prvoligaške izkušnje v pretekli sezoni nabiral v vrstah Tomaža ŠIC bara.

Prvi polčas na Vrhniki ni postregel z veliko priložnosti, domačini pa so povedli z izvrstno izvedenim prostim strelom Žana Janeža v 13. minuti. Za izenačenje sta priložnosti zapravila Mitja Gašparič in Vajda. Domačini so v 28. minuti preko Marka Mohoriča povedli z 2:0 in malokdo v dvorani, kjer se je zbralo 70 gledalcev, je imel upanje, da Siliko ne bo zabeležil še šeste zmage v sezoni. Med temi, ko so verjeli v povratek, so bili igralci ljutomerskega moštva. Preko Gašpariča (v 31. minuti) in z avtogolom Nikole Jandrića (35) so prišli do izenačenja. Mladi, 19-letni Janež je v naslednjem napadu, ko je tekla 36. minuta dvoboja, ponovno Vrhničane popeljal do vodstva. A ne za dolgo. Makoter je namreč na parket poslal petega igralca v polju (Alen Ruis) in v 37. minuti je Urban Goričan dosegel izenačujoči zadetek. V končnici dvoboja bi lahko Ljutomerčani prišli do vseh treh točk, a Aljaž Goznik in Vajda nista uspela premagati domačega vratarja Marka Đekovića.

Meteorplast ŠIC bar, ki je v 10. krogu 1. SFL prost, bo v sredo, 17. novembra 2021, odigral zaostalo tekmo osmine finala pokala Slovenije v Ajdovščini. Naslednji prvenstveni obračun čaka ljutomersko ekipo 26. novembra v Zagorju proti Mlinšam.

Siliko Vrhnika - Meteorplast ŠIC bar 3:3 (1:0)

Podrobnosti z dvoboja Siliko - Meteorplast ŠIC bar, ostale izide 9. kroga ter lestvico 1. SFL najdete na povezavi.



Več v Šport