Ptujski turnir v footgolfu med 16 največjimi na svetu

V Slovenijo prihajajo številna zveneča imena s sveta footgolfa. Prijavljenih je več kot 160 tekmovalcev iz 15-ih držav.

Prlekija-on.net, sreda, 15. junij 2022 ob 11:59
Footgolf, foto Črtomir Goznik

Footgolf, foto Črtomir Goznik

Le nekaj dni nas še loči od začetka mednarodnega turnirja Slovenian Footgolf Open - Ptuj 2022, ki se bo odvijal na 18-ih luknjah Golf igrišča Ptuj. V Slovenijo prihajajo številna zveneča imena s sveta footgolfa. Prijavljenih je več kot 160 tekmovalcev iz 15-ih držav. Pestro, športno dogajanje pomeni začetek uspešne poletne turistične sezone v najstarejšem slovenskem mestu.

Ptuj ob boku večjih svetovnih mest kot so Peking, Orlando, Cancun, Le Mans, Antalya, Bratislava, Maastricht, gosti mednarodni turnir v footgolfu na izredno visokem nivoju. V Footgolf zvezi Slovenije in Footgolf klubu Ptuj so ponosni na izjemen dosežek, saj gre za veliko priznanje v svetu footgolfa. Footgolf zveza Slovenije, ki je bila ustanovljena leta 2017 je z velikimi mednarodnimi turnirji v Bovcu in na Ptuju dokazala, da postajamo pomembna država v svetu footgolfa. Za turnir serije FIFG 500 se je ptujska ekipa pripravila s prezentacijo pri kandidaturi, ki je prepričala ključne osebe na svetovni footgolf zvezi FIFG. Ptuj s čudovitim golf igriščem, ki je v bližini mestnega jedra in bližnjih turističnih kapacitet, je odlična kombinacija za tovrstne dogodke, zaradi katerih se domači in tuji footgolfisti vedno znova radi vračajo.

Ptuj Footgolf Open 2021

Na Ptuju pripravili turnir v dokaj novem športu, ki pa se v Sloveniji zelo razvija


Povabilo gledalcem na Golf igrišče Ptuj

V soboto in nedeljo želijo na Golf igrišče Ptuj povabiti ljubitelje narave in športne navdušence, da si ogledajo celotno dogajanje v sklopu tekmovanja. Izjemno lep občutek je, ko je igrišče polno footgolfistk in footgolfistov, ki v osnovi tekmujejo sami s sabo, da presežejo svoj najboljši rezultat. Pestra mednarodna konkurenca daje turnirju posebno energijo na terenu kakor tudi v večernih dogodkih, ki bodo letos potekali na petkovi slavnostni otvoritvi ponovno v eminentnem Dominikanskem samostanu. V soboto bo druženje potekalo v priljubljeni ptujski gostilni Pri Roziki, kjer bodo lahko domačini in številni tuji gostje uživali v slovenski kulinariki in vrhunskih vinih. Ptuj bo prihodnji konec tedna zraven tradicionalnega Polimaratona in kolesarske dirke po Sloveniji zagotovo izjemno športno obarvan, kar dokazuje, da imamo v Podravju radi šport in rekreacijo. Pogosto se sami niti ne zavedamo v kakšnem naravnem in kulturnem nadstandardu živimo. To vabilo je namenjeno vsem, da jih obiščete in spoznate ta zanimivi šport, ki ga vsak četrtek po 16. uri rekreativno igrajo v sklopu Footgolf kluba Ptuj.

Footgolf

Direkten nedeljski prenos finalnih skupin na Šport TV

Pomemben korak v pravo smer je zagotovo direkten prenos ptujskega turnirja na Šport TV, ki bo še dodatno dvignil prepoznavnost športa po celotni Sloveniji in širše. Pred tedni je bil prvi prenos mednarodnega turnirja v Sloveniji iz Bovca. Predvsem zaradi številnih tujcev je pomembno zagotoviti Livestream, ki omogoča spremljanje dogajanja v živo. Vsako leto je nekaj novosti in pomembno je, da znamo izkoristiti odličen geografski položaj Slovenije, kjer imamo v tem trenutku že kar pet destinacij za igro footgolfa. Zraven Ptuja in Bovca ga igrajo še v Radencih, Olimju in v Ljubljani. Trenutno je v fazi priprave kompleks dvorca Jelšingrad v Šmarju pri Jelšah, velika želja pa ostajata še Lipica in Brdo pri Kranju. S temi golf igrišči bi Slovenija postala velesila na področju footgolfa, saj bi ga lahko za vse starostne kategorije na dokaj majhnem področju širili po vsej državi.

Tudi Slovenci v boju za najvišja mesta

Na Ptuju bodo zaigrali vsi slovenski najboljši tekmovalci, ki so sposobni doseči vrhunske rezultate. Footgolfistke in footgolfisti iz šestih slovenskih klubov bodo v sončnem vremenu skušali izrabiti prednost domačega igrišča in presenetiti najboljše konkurente. V vseh kategorijah (juniorji, ženske, moški, seniorji nad 46 let in seniorji + nad 55 let) imamo svoje adute, ki bodo zraven glavnega turnirja igrali še za Pokal Slovenije. Čaka nas pravi praznik footgolfa na Štajerskem.

Vabljeni na Golf igrišče Ptuj.

Footgolf



Več v Šport