Moški v bližini osnovne šole nagovoril učenko in ji ponudil bonbone

Učenka se ni odzvala in je o dogodku obvestila družinske člane. Policisti pozivajo starše, da se o tem pogovorijo s svojimi otroci in jih opozorijo na neznance.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. november 2022 ob 11:09
Policija

Policija

V sredo popoldne so bili policisti PU Maribor obveščeni o tem, da naj bi moški srednjih let, ob črnem kombiju, v bližini OŠ Bojana Ilicha v Mariboru nagovoril učenko in ji ponudil bonbone. Učenka se ni odzvala in je o dogodku obvestila družinske člane. "Policisti se v vseh tovrstnih primerih nemudoma odzovemo, zberemo prve informacije in zadevo spremljamo, predvsem v smeri identifikacije oseb in ugotavljanja namena. Tako je tudi v tem primeru," sporočajo.

Staršem svetujejo naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah, ter naj jih opozorijo, da ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam, ne glede na obljube. Otrokom naj pojasnijo, da si poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj obvestijo starše in policiste.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34