Pred petkovim športno-dobrodelnim spektaklom opravili uradno tehtanje

David je imel na tehtanju 88,7kg, njegov nasprotnik Lorenzo Giornelli pa 88,9kg.

Prlekija-on.net, četrtek, 1. december 2022 ob 18:08
Lorenzo Giornelli in David Žibrat

Lorenzo Giornelli in David Žibrat

V petek, 2. decembra, se bo v mariborski Dvorani Tabor odvil športno-dobrodelni dogodek: Večer za zmage!, kjer bo David Žibrat s poslovilno borbo zaključil tekmovalno kariero. Danes pa je potekalo uradno tehtanje in soočenje borcev in bork v Europarku Maribor, pred jutrišnjim športno-dobrodelnim spektaklom.

David je imel na tehtanju 88,7kg, njegov nasprotnik Lorenzo Giornelli pa 88,9kg.

Davidov nasprotnik prihaja iz Italije in je imel pred kratkim borbo za naslov WAKO PRO svetovnega prvaka v Full Contactu, katero je izgubil v Nemčiji. David ne izbira nasprotnikov in je zato tudi sprejel borbo proti Italjanu, saj kot je sam dejal: "boljši je nasprotnik, večja je motivacija za priprave in tudi borba je bolj zanimiva, še posebej če je zadnja".

Dogajanje v dvorani Tabor se bo pričelo že ob 17:00 uri, ko se boste lahko družili in fotografirali z znanimi slovenskimi športniki kot so Janja Garnbret, Benjamin Savšek, Kristjan Čeh, Marcos Tavares, Dejan Zavec, Primož Roglič in Miroslav Cerar. Možen bo tudi nakup spominskih kartic naših športnikov, ves izkupiček pa gre v dobrodelne namene (Fundacija za pomoč športnikom iz socialno ogroženih okolij).

Borbe se pričnejo ob 18:00 uri in bodo potekale na tatamiju in v ringu, Davidova borba je šesta po vrsti.

David Žibrat

David Žibrat s poslovilno borbo zaključuje tekmovalno kariero




Več v Šport