Ormoški policisti ustavili pet voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola, enega so pridržali

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel »rekorder« med vožnjo 0,88 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. maj 2023 ob 07:21
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 12. maja, ob 9.45 so sprejeli prijavo kaznivega dejanja goljufije. Po vseh zbranih obvestilih sledi kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 20.44 so na glavni cesti izven naselja Hajndl kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri postopku je alkotest pokazal 0,34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 22.14 so na glavni cesti izven naselja Hum pri Ormožu kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri postopku je alkotest pokazal 0,47 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

Ob 2.29 so na regionalni cesti izven naselja Ptuj kontrolirali voznika osebnega avtomobila, pri postopku je alkotest pokazal 0,34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja, začasno odvzeto vozniško dovoljenje in izdan plačilni nalog.

V soboto, 13. maja, ob 19.12 so policisti začasno proti potrdilu odvzeli vozniško dovoljenje vozniku osebnega vozila, kateri je pred tem opravil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, rezultat preizkusa je pokazal 0,34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 19.45 so policisti odredili pridržanje zoper voznika po 24. čl. ZPrCP, saj je elektronski alkotest pokazal, da je med vožnjo imel 0,88 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu mu je bilo odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika bo na Okrajno sodišče podan predlog za uvedbo postopka o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

V nedeljo, 14. maja, ob 17.24 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v zasebnem prostoru. Kršitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34