Cesta poplavljena vse do Razkrižja, poplavlja tudi na Moti in Krapju

Med Razkrižjem in Moto bo na kritičnih točkah kmalu potrebno nadvišati nasip. Rezerve je samo še 20 cm, poroča župan Občine Razkrižje.

Prlekija-on.net, sobota, 5. avgust 2023 ob 12:54
Poplave na območju Mote, Krapja in Razkrižja

Poplave na območju Mote, Krapja in Razkrižja

Kot smo že poročali, je zaradi poplavljenega cestišča zaprta cesta Črenšovci - Razkrižje, med Razkrižjem in Srednjo Bistrico. Kot je sporočil župan Občine Razkrižje, Stanko Ivanušič, je cesta poplavljena vse do Razkrižja, v dolžini 1 km. Razkriški gasilci pomagajo postavljati vreče pri posameznih hišah. Na pomoč so jim priskočili gasilci z Globoke. "Pri Centru Zavirje, ob Vučkovi domačiji, je narasla murska voda prestopila nasip in se izliva v že naraslo Ščavnico, kar pomeni, da bo zelo hitro, zaradi povratne vode, naraščala Ščavnica. Med Razkrižjem in Moto pa bo na kritičnih točkah kmalu potrebno nadvišati nasip. Rezerve je samo še 20 cm," še sporoča župan.

 

Objavil/a Stanko Ivanušič dne Sobota, 05. avgust 2023
Poplave na Razkrižju

Na Razkrižju Mura in Ščavnica še naraščata


"Rešujemo osrednji del Razkrižja, kjer se zlivajo vode Mure in Ščavnice, ki ogrožajo območje okrog Kovaškega muzeja. Že dopoldan je narasla voda Mure prestopila čez nasip za Vučkovo domačijo, pri Centru Zavirje, posledica česar so povratno vode, ki ogrožajo, ne samo osrednji del Razkrižja, ampak gorvodno do Ljutomera. Poleg razkriških in globočkih gasilcev, se je v akcijo polnjenja in polaganja vreč, vključilo več mladih ljudi. Zahvaljujem se za ponujeno pomoč iz sosednje hrvaške Občine Štrigova, iz Prekmurja in drugod. Zaenkrat razmere obvladujemo, če pa bo potrebno pokličemo. Morda bomo rabili še kaj dodatnih vreč, ki pa smo jih zaenkrat dobili pri PGD Ljutomer," še sporoča župan.

Na delu so tudi gasilci na Moti, pri Gezovih jamah in Krapju, kjer je območje poplavljeno. Spodaj je nekaj fotografij iz tega območja.

Reka Ščavnica ima v Pristavi trenutno pretok okoli 32 m3/s, višina je 267 cm. Mura ima v Gornji Radgoni pretok okoli 1.360 m3/s, višina je 470 cm. V spodnjem grafu lahko podatke spremljate v živo.

Pretok ŠčavnicePretok Mure

Popolna zapora ceste zaradi razlitja Mure

Zaradi poplavljenega cestišča zaprta cesta med Razkrižjem in Srednjo Bistrico




Več v Narava