Ansambel Refren predstavlja novo skladbo Deklica za vse

Pesem govori o kmečkem fantiču, ki je »za vse« - vse zna postoriti, nobeno delo mu ni tuje, vse opravi z odliko (kot sam pravi), čeprav v videospotu lahko vidimo, da vse ni tako odlično opravljeno.

Prlekija-on.net, petek, 15. september 2023 ob 15:05
Ansambel Refren

Ansambel Refren

Ansambel Refren so nedavno predstavili svojo šesto avtorsko skladbo, polko z naslovom Deklica za vse. Melodijo za skladbo sta ustvarila Anja Zorjan in Aljaž Zlodej, besedilo je dodala Anjina sestra Jasmina Zorjan.

"Upamo, da bo poslušalcem naša skladba, za katero smo pod taktirko našega Aljaža (snemanje in montaža) posneli tudi videospot, všeč. Za ličenje je poskrbela Aljaževa punca Rebeka Koradej. Slednji se zahvaljujemo tudi za pomoč pri snemanju. Za Anjino frizuro pa je ponovno poskrbela Anja Mikša. Priča smo lahko tudi lepi lokaciji snemanja, tako so kadri posneti na Turizmu na posestvu Goričan, ki je sicer tudi odlična lokacija za poroke," so ob tem povedali.

Pesem govori o kmečkem fantiču, ki je »za vse« - vse zna postoriti, nobeno delo mu ni tuje, vse opravi z odliko (kot sam pravi), čeprav v videospotu lahko vidimo, da vse ni tako odlično opravljeno. Ker imajo vsi člani radi humor, nenazadnje jih na abrahamih lahko spoznate tudi v drugih vlogah, ko predstavijo svoj show »krst abrahama«, sta tokrat v drugačnih vlogah nastopila kar člana David in Aljaž. Spoznali smo kmečkega fantiča, o katerem poje celotna pesem (»deklico za vse«), soseda in pa seveda babico.

Njihove misli že uhajajo v leto 2024, ko bodo praznovali svojih 10 let delovanja. Ker so zagnani, predvsem pa v glasbi uživajo, že seveda načrtujejo tudi nove skladbe.

Refrenovci sicer pojejo in igrajo že 9 let, v tej postavi od leta 2021. Člani ansambla so: David Šalamun, Anja Zorjan in Aljaž Zlodej. Prihajajo s štajerskega konca Slovenije. Vsi člani so multiinstrumentalisti, zato radi poprimejo za različne instrumente, kar dokažejo tudi na svojih nastopih, v večini prevladujejo privatne zabave. Vsak član aktivno igra vsaj štiri instrumente.

Kot zanimivost lahko povejo, da so vsi v osnovi harmonikarji, in sicer sta se David in Anja učila klavirsko, Aljaž pa diatonično harmoniko. Ostalih instrumentov so se naučili sami. Na igranjih se predstavijo kot klasični trio z večglasnim petjem, za "pravi ton" pa poskrbi Anja, ko zatrobi v svoj bariton.

Skladbi lahko prisluhnete v priloženem videu.



Več v Glasba in film