Voznik zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola trčil v vozilo pred seboj

Voznica v vozilu pred njim se je pri tem telesno poškodovala.

Prlekija-on.net, nedelja, 22. oktober 2023 ob 08:21
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve prometni nesreči, pet kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, eno poškodbo vozila na parkirišču, pet povoženj divjadi in enega tujca pri nedovoljenem prehodu meje.

V eni prometni nesreči je nastala zgolj materialna škoda, v nesreči v okolici Ljutomera pa je voznik zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola trčil v vozilo pred seboj. Voznica v tem vozilu se je pri tem lažje telesno poškodovala.

Na področju kriminalitete so obravnavali dve kaznivi dejanji poškodovanja tuje stvari, dve grožnji in povzročitev lahke telesne poškodbe.

Javni red in mir je bil kršen enkrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru. Kršitelji so se ob prihodu policistov pomirili in s kršitvijo prenehali.

Prometna nesreča

V Presiki trčili osebni vozili


V okolici Lendave je bil izsleden in prijet državljan Sirije, ki je na nedovoljen način prestopil mejo. Tujec je v postopku zaprosil za mednarodno zaščito, zato je bil odpeljan v azilni dom Ljubljana.

Danes poteka še zadnji dan nacionalne akcije za večjo varnost pešcev. Bodimo vidni, bodimo previdni, saj smo za varnost odgovorni prav vsi udeleženci v cestnem prometu.

Včeraj ob polnoči so na mejnih prehodih s Hrvaško in Madžarsko uvedli ponovni začasni nadzor na vstopu v našo državo. Policisti bodo tako preverjali ali so pri potnikih izpolnjeni pogoji za vstop oziroma ali imajo ustrezne dokumente za prestop meje. Vsled tega svetujejo, da pred načrtovanim prehodom meje preverite veljavnost vaših potovalnih dokumentov.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti danes izvajali na pomurski avtocesti.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34