Dva tujca ilegalno prevažala 10 državljanov Maroka

Dvema tujcema je bila odvzeta prostost, ostalih 10 tujcev pa je zaprosilo za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom.

Prlekija-on.net, četrtek, 26. oktober 2023 ob 08:09
Policija

Policija

V zadnjih 24 urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem prometnih nesreč, štiri kazniva dejanja, dve povoženji divjadi, manjši požar in 12 tujcev, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo.

Posledica šestih prometnih nesreč je bila zgolj materialna škoda, v nesreči v Lendavi pa je voznik skiroja padel in se pri tem lahko telesno poškodoval.

Na področju kriminalitete so evidentirali tatvino registrskih tablic, povzročitev lahke telesne poškodbe, prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države in uporabo ponarejenega negotovinskega plačilnega sredstva.

Občana so oškodovali

Občan iz Ljutomera žrtev prevare, oškodovali so ga za več kot 2 tisoč evrov


V garaži stanovanjske hiše v Moravskih Toplicah je zaradi napake na električni napeljavi zagorelo vozilo. Gasilci so požar pogasili in tako preprečili nastanek večje škode.

Policisti so v Dolgi vasi pri kontroli prometa ugotovili, da je tuji državljan kot voznik osebnega avtomobila vozil pod vplivom alkohola, zato je bil pridržan in priveden sodniku za prekrške. Slednji je zoper njega izrekel ukrep prepoved vožnje in mu naložil plačilo denarne kazni.

Včeraj zvečer je na meji z Madžarsko v Pincah vozilo s tujo registrsko oznako zapeljalo mimo policistov v notranjost naše države. Policisti so nato izsledili in prijeli dva tujca, ki sta s tem vozilom prevažala 10 tujcev, vsi so državljani Maroka. Dvema tujcema je bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje ter bosta s kazensko ovadbo privedena k preiskovalnemu sodniku, ostalih 10 tujcev pa je zaprosilo za mednarodno zaščito in bodo odpeljani v azilni dom.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo danes policisti opravljali na območju policijske postaje Murska Sobota.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34