Na travniku pristal policijski helikopter, kaj se je dogajalo?

V ponedeljek so vaščani opazili pristanek policijskega helikopterja med travniki in njivami na Zg. Krapju.

Prlekija-on.net, sreda, 8. november 2023 ob 19:59
Helikopter na Zg. Krapju

Helikopter na Zg. Krapju

V ponedeljek se je več bralcev obrnilo na nas, saj so opazili pristanek policijskega helikopterja med travniki in njivami na Zg. Krapju. Po naših informacijah je helikopter pristal na vzletišču Veržej.

Kaj se je dogajalo, smo povprašali na PU Murska Sobota, od koder nam je Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi na PU MS odgovorila, da je "na lokaciji bil opravljen vstop policista v helikopter zaradi izvedbe načrtovane naloge nadzora državne meje."

Nadzor na notranjih mejah podaljšan do 19. novembra

Kot je znano, je začasni ponovni nadzor, ki ga je Slovenija 21. oktobra 2023 uvedla na notranjih mejah s Hrvaško in Madžarsko, bil pred kratkim podaljšan do 19. novembra 2023.

Ukrep začasnega nadzora na notranjih mejah je uveden zaradi zagotavljanja varnosti zaradi teroristične grožnje. Ob upoštevanju načela sorazmernosti bodo načini in intenziteta ukrepov začasnega nadzora na notranjih mejah še naprej ciljno usmerjeni in osredotočeni na preprečevanje terorizma, ekstremizma in čezmejne kriminalitete. Ukrepi bodo ustrezno prilagojeni, tako da bodo imeli čim manjši vpliv na potnike, okolje in gospodarstvo, še zlasti pa na obmejno prebivalstvo.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34