Voznik med postopkom grozil policistu

Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da je imel nameščeni različni registrski tablici, ki sta bili ukradeni, voznik pa za vožnjo ni posedoval vozniškega dovoljenja.

Prlekija-on.net, nedelja, 21. januar 2024 ob 08:25
Policija

Policija

Preteklo soboto so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali šest kaznivih dejanj, tri kršitve javnega reda in miru, zasegli osebni avtomobil ter obravnavali tri primere povoženja divjadi.

Na področju kriminalitete so obravnavali kaznivo dejanje neomogočanje stika z otrokom, dve poškodovanji tuje stvari in samovoljo.

Ob 10.30 je bil izven naselja Ropoča zaustavljen voznik osebnega avtomobila. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da sta na vozilu nameščeni različni registrski tablici. Preko evidenc je bilo ugotovljeno, da sta obe registrski tablici ukradeni. Tablici sta bili zaseženi in vrnjeni lastnikom. Nadalje je bilo ugotovljeno, da voznik za vožnjo ne poseduje vozniškega dovoljenja. Zaradi tega mu je bil osebni avtomobil zasežen. Med postopkom je voznik policistu izrekel resne grožnje zoper življenje in telo, ter s tem storil kaznivo dejanje Preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Javni red in mir je bil kršen dvakrat na javnem kraju in enkrat v zasebnih prostorih. Kršitelji so se ob intervenciji policistov pomirili in s kršitvami prenehali.

Pogostejše meritve hitrosti z radarjem bodo policisti opravljali na območju PP Murska Sobota.



Več v Črna kronika

Motorist je padel, foto: PGD Ljutomer

Motorist se je pri padcu huje poškodoval

ponedeljek, 15. julij 2024 ob 07:44
Prometna nesreča

Motorist padel in se poškodoval

nedelja, 14. julij 2024 ob 22:34